További áprilisi programok

Vége az eseménynek !

ÁPRILIS 10.: Micimackó színház - Csipkerózsika - A VSG Kamarabalett előadásában

Előadások: 10 órakor óvodásoknak, 14 órakor kisiskolásoknak
A három alkalomra szóló bérlet ára: 2000 Ft.
Az egyéni jegy ára: 800 Ft.
Jelentkezés és további információ a 0630/5978823-as telefonszámon Czinderné Tassi Beánál.
Jegyek és bérletek kaphatók a Szepes Gyula Művelődési Központ pénztárában minden hétköznap 10-18 óra között.


ÁPRILIS 13., 18:00: Irodalomkedvelők klubjának költészet napi műsora Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából.


ÁPRILIS 20., 10:00: Babaszínház - Évszakok című babaszínházi előadás a Kezeslábas Társulat előadásában
Kit keres a csiga? Mit álmodott Bóbita? Hogy táncol a sárga? Mindez kiderül az előadásból, amelyben beszélnek a növények, verselnek a békák, és ha időben ideérsz, még a hóemberrel is találkozhatsz.
Belépő: 800 Ft.
Jegyek kizárólag elővételben kaphatók a Szepes Gyula Művelődési Központ pénztárában hétköznaponként 10-18 óra között.

 

ÁPRILIS 23.: Színházbérlet - Bál a Savoyban

MŰSORVÁLTOZÁS!!!
Felhívjuk színházbérlettel rendelkező látogatóink figyelmét, hogy az április 23-ra meghirdetett Lépjünk olajra című előadás technikai okok miatt elmarad.
Helyette a Bál a Savoyban című operett kerül bemutatásra.

Szereplők: Gregor Bernadett, Egyházi Géza, Mádi Piroska, Köllő Babett, Várkonyi András, Juhász Illés, Göth Péter
Henry de Foublois márki és felesége Madleine egyéves nászútjukról hazatérve úsznak a boldogságban. Ám Henry-nek egyik korábbi szerelme, Nancy álnevén táviratot küld, miszerint a korábbi adósságát a soron következő Savoy-beli bálon kívánja behajtani. Madleine enged a játéknak, s titokban, álarcban ő is a bálba siet…
A Bál a Savoyban az egyik legsikeresebb magyar operett külföldön és hazánkban egyaránt. Nem csoda, hiszen Ábrahám Pál a műfaj nagy megújítója az akkor világhódító jazz-muzsikát lopja be az operettbe, evvel szinte új, revüoperett-stílust honosít meg. Betétdalok váltak örök slágerekké: Kicsike vigyázzon, Toujours lamour, Mr. Blue, My golden baby, Karnevál.
A bérlet ára: 7000 Ft.


----------------------------------------------------------------------------

KIÁLLÍTÁSOK a hónapban:


"Mit mondanak a madarak?" - Fehér Zsuzsa kiállítása az előtéri fotógalériában. Megtekinthető áprilisban egész hónapban.

 

Április 1-2., 10.00-17.00: Kaktuszkiállítás
A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének Érdi Kern Péter Kaktuszköre szervezésében Kaktuszok tavaszi ébredése címmel kaktuszkiállítás és vásár a Szepes Gyula Művelődési Központban.
A belépés ingyenes.

 
Április 7., 18:00: Ízek, illatok, fények - kiállítás megnyitó

Az igazi ételremekek nem csak az illatukkal, ízükkel nyűgözik le az embert, hanem látványukkal is hatnak. Az ételfotózás a fényképezésnek egy külön szakága, trükkök, mesterfogások sokasága kell hozzá, hogy egy tányér leves, pörkölt, sült vagy sütemény ellenállhatatlanná tegye magát például egy szakácskönyv lapjain vagy az interneten. Az étkeket természetesen ugyanúgy föl kell készíteni a fényképezésre, mint a modelleket. A teríték kiválasztása, a fogások elrendezése, díszítése a környezet kialakítása ebben az esetben a food-stylist feladata. A végeredmény pedig a látvány, amitől összefut a szánkban a nyál, s orrunkban érezzük a csábító illatokat. S ha mindez ehető virágokkal is kiegészül, az tovább fokozza a gasztronómiai izgalmakat.

Halmos Monika mindennek a szakértője, amihez tanulmányozta a híres építész, Hundertwasser művészetét, foglalkozott színelmélettel, és akvarell- és üvegfestéssel. Az ételkészítés fogásait mesterszakácsoktól leste. A gyógy- és vadnövények felhasználásának mikéntjét osztrák és német szakembereknél tanulta. Szakmai lapok sorában publikál, nyolcvannál több szakácskönyve jelent meg.

Aztán jöttek az ehető virágok. 25 esztendeje foglalkozik a témával, s lett mára a legavatottabb szakembere. Előadásainak, televíziós műsorainak, cikkeinek nem csekély szerepe van abban, hogy hazánkban is egyre népszerűbb a virágok fölhasználása a konyhában. Több magazin gasztronómiai rovatának, illetve a LifeNetwork televíziós csatorna Virágkonyha című műsorának szerkesztője. Rendszeresen tart előadásokat, workshopokat, tanfolyamokat ételfotózásról, virágkötészetről és az ehető virágokról.

Halmos Monika munkája, hivatása a Rózsakunyhó Alkotóműhely keretei között teljesedik ki. Saját fotóstúdiójukban – a kamerát Vass András kezeli, ő festi meg fényekkel az ételeket – elsősorban ételfotózással foglalkoznak. Kiállításunk ebbe a sokrétű, sokszínű – sokízű – munkába nyújt bepillantást a kiállított fotográfiákon és a megnyitó alkalmával elhangzó beszélgetésen keresztül.

 

Április 12. - május 10. Csudarumli Padlásműhely by Sziszi
A Csudarumli Padlásműhely egy pici szoba, ahol mindenféle játékok és díszek készülnek, lakásdekoráció, használati tárgy egyaránt. Főként cérnával, de néha fából, ecsettel, papírból vagy akár egy tobozból. Aki ügyes nézegesse, alkossa utánunk! Aki kevésbé, annak szívesen segítünk, az egyéni ötleteket, elképzeléseket megvalósítjuk. Üdvözöllek csudarumlis kiállításomon! Örülök, hogy itt vagy!
http://csudarumli.blogspot.hu/, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Esemény napja:

  • 2017 Április 1. (Szombat)
  • 1:00

Esemény helye:


facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.