Negyvenből 5 – M. Nagy Péter fotókiállítása

Vége az eseménynek !

Negyvenből 5 – M. Nagy Péter fotókiállítása

A tárlatot megnyitja: Wegenast Róbert festőművész
Közreműködik: Benkóczy Péter zongorán

„Pajtás fényképezőgép, fürdőszobai laborálás, mindent lefényképezek, amit látok – majd hosszú szünet után 
újságíróként és szerkesztőként a mindennapjaim részévé vált a fénykép és a fényképezés. Az igazi föllendülést a digitális korszak hozta, ismét mindent… ami a lencse elé került.
Aztán a letisztulás évei, műtermi világítási kísérletek. És a tárgyak felfedezése. Hogy formájuk, anyaguk túlmutat funkciójukon, hogy önmagukért lehetnek szépek, érdekesek. Mindez a realizmushoz való megveszekedett ragaszkodásommal párosulva vezetett a tárgyak, természeti jelenségek minimalista ábrázolásának vágyához. Azokat a megoldásokat keresem, amelyek láthatóvá teszik a dolgok – tárgyak, természeti produktumok – lényegét (lelkét ?) hogy olyan rétegük táruljon föl, amire általában nem asszociálunk, amikor naponta akár ezerszer megyünk el látványuk mellett. Azt kutatom a képalkotás során, ahogy a nagyon is valóságos, hétköznapi tárgyak, tárgyrészletek, természeti képződmények rendeződnek – rendeztetnek! – össze vonalak, színek harmóniájává...
Fotográfiáim tehát csak egyszerű fényképek – fény-képek –, amelyeket kedvtelésből készítek a kertben, az utcán, a szobában. Mert fényképezni jó. Az csak hab a tortán, ha a végeredmény másoknak is tetszik.”

A kiállítás megtekinthető 2018. március 6-ig.

Esemény napja:

  • 2018 Február 2. (Péntek)
  • 18:00

Jegyár:

Negyvenből 5 – M. Nagy Péter fotókiállítása

  • Jegyár ingyenes

Esemény helye:


facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.