Bíró András vers- és prózamondó verseny

Vége az eseménynek !

A Szepes Gyula Művelődési Központ a korábbi évek hagyományához hasonlóan 2019-ben is meghirdeti a Bíró András vers- és prózamondó versenyt általános és középiskolás diákok számára.

A versenyre egy szabadon választott 20. századi vagy kortárs magyar szerző versével, prózájával vagy annak egy részletével lehet jelentkezni.

A zsűri három korcsoportban (7–10, 11–14 és 15–18 évesek) hallgatja meg a jelentkezőket.

Nevezési díj nincs!

Kérjük, hogy a kiválasztott mű időtartama ne haladja meg az 5 percet.

A verseny időpontja: 2019. május 24. (péntek), 14 óra

Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Központ (Érd, Alsó u. 9.)

 

A jelentkezés módja: a kitöltött, aláírt jelentkezési lap elküldése a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy postai úton elküldve a Szepes Gyula Művelődési Központ, 2030 Érd, Alsó u. 9. címre.

A jelentkezési lap személyesen is leadható a művelődési központban Cseke Gabriella nevére.

 

Jelentkezési határidő: 2019. május 20.

A jelentkezési lap letölthető INNEN, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy személyesen a művelődési központban is igényelhető, illetve sokszorosítható.

Szeretettel várjuk a versenyzőket!

 

***

Bíró András vers- és prózamondó verseny 2019

6 fős zsűri értékelte a versmondókat:

  • 7-9 éves korcsoport: Markoltné Perger Emília rajztanár, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola pedagógusa és Nida Judit, a Csuka Zoltán Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.
  • 10-12 éves korcsoport: Daróci Lajosné Márta, az ÉRDI IRKA irodalmi-kulturális folyóiratfőszerkesztője, a Bíró András Baráti Társaság alapító tagja és titkára és Karóczkai Istvánné Magdolna, a Bolyai János Általános Iskola pedagógusa.
  • 13-18 éves korcsoport: Fekete Zoltán, az Érd Médiacentrum főszerkesztője, valamint a zsűri elnöke, Tollár Mónika dramaturg, rendező.

Mindegyik korosztályban 3 helyezett részesült díjazásban, emellett összesen három különdíjat ítélt meg a zsűri, és természetesen minden versenyzőnek emléklappal köszöntük meg a részvételt.

 

 

Díjazottak

7-9 ÉVES KORCSOPORT

1. helyezett: Gábor Anna, 9 éves, az Érdligeti Általános Iskola tanulója, felkészítő tanár: Acsay Judit (Békés Márta: Vers a versmondó versenyről)

2. helyezett: Fremda Lilla, 7 éves, az Érdligeti Általános Iskola tanulója, felkészítő tanár: Váli Zsuzsanna (Janikovszky Éva: Már megint - részlet)

3. helyezett: Bajnok Kata, 8 éves, az Érdligeti Általános Iskola tanulója, felkészítő tanár: Perluszné Jakubecz Szilvia (Kovács Barbara: A csacsi)

Különdíj: Lipták Dóra, 7 éves, az Érdligeti Általános Iskola tanulója, felkészítő tanár: Váli Zsuzsanna (Csukás István: A nagy papucstolvaj)

 

10-12 ÉVES KORCSOPORT

1. helyezett: Kerékgyártó Viktória, 10 éves, a Csík Ferenc Általános  Iskola tanulója, felkészítő tanár: Pálosi Alexandra (Kányádi Sándor: Útravaló ének)

2. helyezett: Szlovacsek Lilla, 11 éves, az Érdligeti Általános Iskola tanulója, felkészítő tanár: Lukácsiné Soós Szilvia (Grecsó Krisztián: Anyám első süteménye)

3. helyezett: Szentmiklóssy-Nyírő Árpád, 11 éves, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója, felkészítő tanár: Maksa Katalin (Fekete István: Nádas)

Különdíj: Medgyesi Emma, 11 éves, a Diósdi Eötvös József Általános Iskola tanulója, felkészítő tanár: Pilling Adrienn (Lackfi János: Világvége)

 

13-18 ÉVES KORCSOPORT

1. helyezett: Keresztes Emma,  14 éves, az Andreetti Károly Általános Iskola tanulója, felkészítő tanár: Szabó Nelli (Szabó Lőrinc: Ha rám figyelsz)

2. helyezett: Juhász Zsolt,  15 éves, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója, felkészítő tanár: Somfainé Sz. Mária (Ady Endre: Imádság háború után)

3. helyezett: Klemm Odett, 16 éves, az ÉSZC Százhalombattai Széchenyi István Gimnázium és Szki tanulója, felkészítő tanár: Major Patrícia (Karinthy Frigyes: Előszó)

Különdíj: Karlecz Kevin, 14 éves, az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola tanuója, felkészítő tanár: Takács Krisztina (Kányádi Sándor: Erdőn jártam)

 

Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek, és köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!

Szeretettel várjuk jövőre is a versmondókat!

Esemény napja:

  • 2019 Május 24. (Péntek)
  • 14:00

Esemény helye:


facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.