Archívum - dátum szerint: december 2018

Kamaraterem

A Poly-Art Alapítvány hagyományos csoportos tárlata

Kiállító tagok: ÁCS VALÉRIA MÁRIA / ADELMANN ANNA / BÁLINT IMRE / BIRKÁS ERZSÉBET / FAZEKAS ÉVA / FEKETÉNÉ IRÉN / HANGYÁSSYNÉ ZSUZSA / HERTENDI ESZTER / HÓVÁRI ZOLTÁN / ILKA GÁBOR / KAPOSI ESZTER / KÁVRÁNNÉ SZEDMÁK ILONA / KISS GYÖNGYI / KOVÁCS MÁTYÁS / KOVÁCSNÉ HOLLÓ PIROSKA / NAGYSZALÓKI ANDRÁS / NIMSZ TERÉZ / PÁLVÖLGYI MARGIT / PAZÁR ANNA / RÉVÉSZ GÁBOR / RÉVÉSZNÉ BOGDÁN JOLÁN / SZEKÉR GIZI / TOMOZI GIZELLA / TARNÓCZINÉ BARABÁS IRÉN / VAÁD ÉVA / VICZING GABI / VOTIN JÓZSEF / WENSZKY ÁGNES / WISCHIN TIBOR RUDOLF

 

 

Előtéri fotógaléria

Toscan hangulat - Körmendy Zizi, a Duna-Art Fotóklub vezetőjének kiállítása

 

Előtéri kiállítótér

A Poly-Art Alapítvány alkotóinak iparművészeti kiállítása

Kiállító tagok: ÁCS VALÉRIA MÁRIA / TARNÓCZINÉ BARABÁS IRÉN / RÉVÉSZNÉ BOGDÁN JOLÁN

Időpont: csütörtök délutánonként
- kisebbeknek: 16:00-17:00
- nagyobbaknak: 17:15-18:15

Folyamat hossza: január végétől a tanév végéig, összesen 15 alkalommal. 

Korosztály: csoportjainkba nagycsoportos óvodás és alsó tagozatos iskolás gyerekeket várunk (5-10 éves korig).

Csoportlétszám: 6-8 fő, a csoportbeosztásról a csoportok indulása előtt telefonon tájékoztatjuk a szülőket.

Helyszín: Érd Parkváros Közösségi Ház (2030 Érd, Gépész utca 14.)

Ár: 3500 Ft / alkalom, az első 3 alkalmat és a folyamat fennmaradó részét egyben fizetve. Testvérkedvezmény elérhető (testvérek külön csoportban), mértéke 10%. Fizetés két részletben, előre egyeztetett időpontban.

Szülőkonzultáció: A csoportok indulása előtt és az utolsó alkalom után minden gyermek szüleivel találkozunk, mely a csoportba kerülés feltétele. Az első konzultáció a szülőknek jó alkalom a csoportok vezetőivel való megismerkedésre, valamint arra, hogy választ kapjanak minden felmerülő kérdésükre. A csoportfolyamat utáni zárókonzultáció során tudunk a gyermekről visszajelzést adni, mely a folyamatnak szintén fontos része. A konzultációk ára 6000 Ft/alkalom.

Próbaalkalmak: Az első három alkalom minden gyermek számára a gyerekpszichodráma kipróbálásának lehetőségét nyújtja. A negyedik alkalomtól elköteleződést várunk a csoport végéig. Ez azt jelenti, hogy hiányzás esetén is fenntartjuk a gyermek helyét a csoportban, ezért a csoportdíj befizetett második részletét lemondás esetén sem áll módunkban visszatéríteni.

Csatlakozás: A csoportok az első három alkalmat követően zárt csoportként működnek, később jelentkezőknek a következő induló csoportjainkban tudunk helyet biztosítani.

Jelentkezés és részletek: http://gyerekdramacsoportok.hu

Ezt az évet is egy olyan klubbal indítjuk, ami közös cselekvésre hív:
- Hogy áll most az érdi illegális hulladéklerakás ügye és mit kezdjünk vele a továbbiakban? Az erdő szélén, mezőn, réten, völgyben szétszórt építési vagy háztartási hulladék látványa mindannyiunk számára ismerős lehet. Megoldják-e a problémát az egyre szervezettebb szemétszedő akciók, vagy új eszközökre és szövetségesekre van szükség?


(A filmen szokás szerint még gondolkozunk egy kicsit.)

Olyan helyi civilek lesznek vendégeink, akik úttörők a környezetünket ellepő hulladék elleni harcban:

- dr. Palkó Zsolt - az Érdi Környezetvédő Egyesület elnöke, az Ecolife magazin ügyvezetője
- Szebenyi Péter - A JÖN alapítvány és a hulladékvadász.hu alapítója

Megint lesz süti, pogácsa és tea. Ami fontos, hogy hozz magaddal BÖGRÉT, de bármilyen enni- és innivalónak is örülni fogunk.

A filmklubon való részvétel ingyenes, önkéntesen szervezzük, de költségeink fedezésében adományoddal támogathatsz minket.

Házigazda és moderátor: Sigmond Zsófia és Uhri Bálint 

Streck Dániel 1. és 2. verseskötetének bemutatóján szó esik majd a könyvekről, az íróról és minden egyébről, egy színvonalas interjú keretein belül, mely egy kötetlen jó hangulatú beszélgetéssel zárul majd.Ha kíváncsi vagy, hogy hogy látja egy fiatal a világot versekbe foglalva, vagy csak érdekel az irodalom, esetleg beszélgetnél egy jót a versekről? Akkor ott a helyed! 

A belépés ingyenes.


2019. január 19-én (szombaton) 16:00-kor a Parkvárosi Közösségi Házban (2030 Érd, Gépész utca 14.).


MICIMACKÓ SZÍNHÁZ 2018. ŐSZ

Előadások :
-hétfőn 10 órakor óvodás
-14 órakor kisiskolás csoportoknak

Jelentkezés a csoportokoknak és további információ:
Czinderné Tassi Beáta rendezvényszervezőnél a 06 30/597-8823-as telefonszámon.

ADVENT III. - KARÁCSONYVÁRÓ CSALÁDI DÉLUTÁN 16-18 óráig

16 óra 
BETLEHEMES - a Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda csoportjának előadásában
16.30 
Kiskarácsony, nagykarácsony….. Rosta Géza gyermekkoncertje
17.30 
Holle anyó – a Batyu Színház bábjátéka

16.00 – 17.30 
KARÁCSONYI ÖTLETEK
- kézműveskedés - karácsonyi díszek - apró ajándékok készítése 
-mézeskalács díszítés – arcfestés
A programra a belépés ingyenes, az elkészült kézműves munkák hazavihetők.

 

Kércz Tibor érdi természetfotós 2018 márciusában a távoli Spitzbergák hólepte fjordvidékét, végtelen jégmezőit, valamint e zord éghajlatú, fagyos szigetvilág vadvilágát fotózta egy jégtörő hajóról. Sarki rókák, hófajdok, lummák, fókák, rozmárok, jegesmedvék és rénszarvasok kerültek lencsevégre különleges fényviszonyok közepette. A vetített képes előadásához több ezer felvételéből válogatott ki pár százat, melyeket személyes élménybeszámolóval fűszerezve mutat be az érdeklődőknek.

A mai napon megtudjátok, hogy 8 éve miért nem írnak 25 pontnál jobb matekfelvételit a diákok, és te ezt hogyan tudod elérni .Tudod, hogyan írj sikeres matek központi felvételit?
Mikre kell odafigyelned a felkészülés során vagy a felvételi napján? 
Milyen matematikai trükköket tudsz alkalmazni, hogy időt nyerj? 

Tóth Eszter könyve nem egy hagyományos matematika felkészítő könyv,ami tele van gyakorló feladatokkal, hanem inkább szórakoztatva, különböző tipikus felvételi feladatokat bemutatva tanító, valódi tapasztalatokon alapuló olvasmány.

Olyan új tippeket és ötleteket, valamint eszközöket és stratégiai módszereket kapsz, amelyek eloszlatják a félelmeidet a matekfelvételivel kapcsolatban, és magabiztosan fogsz belevágni a központi matekfelvételi írásába a nagy napon.

Regisztráció: https://goo.gl/forms/gQvIe6I47atym6313

1. oldal / 3

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.