Archívum - dátum szerint: augusztus 2018

A Férfi – Portrék és Történetek címen 2018. augusztus 31-én 18 órakor kiállítás nyílik az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban. 

Az alkotók, Szabó Ági, fotós és Gálfi Saci, blogger. 

Saci több mint két éve írja azember c. blogot, interjúgyűjteményt, ahol emberek történeteit szeretné felkutatni, s megtudni, kinek mit jelent a „jó élet”, a boldogság. Mára a weboldalon közel 200 történetet találunk, s azok szinte kivétel nélkül azt sugallják, hogy a hétköznapi élet igenis szép, s abban a csodát nem várni, hanem meglátni kell. 

Egy szépséges kutyasétáltatós reggel Saci összetalálkozott Szentendrén Dáviddal. A történte Saciban elindította a gondolatot, hogy bizony, annyit beszélünk rólunk, a nőkről, a nehéz szerepeinkről, az anyaságról, hogy hogyan legyünk (jó) nők, de arról viszont oly keveset, hogy hogyan kell (jól) férfinak lenni, egyáltalán mit jelent ez. 
Ez a gondolat találkozott Ági akkor már motoszkáló ötletével: kellene a MOMents365 után - és amúgy is- egy férfitabló. Lehetőleg szakállas (és/vagy) izgalmas férfisorsokkal. 

Ezekből a beszélgetésekből gyűlt össze az érdi tárlat anyaga: az eddig elkészült, több mint harminc portrét mutatja be, négyévestől nyolcvankét évesig, boldog házasságban élő, egyszer-többször elvált, örök agglegény, még szingli, lelkész, jógaoktató, segítő foglalkozású, üzletember, örök romantikus vagy éppen kőkemény, szikár lélek. 
Ami azonban azonos mindannyiukban, hogy tabuk nélkül álltak a kamerám elé és vallottak magukról.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: http://www.agiszabo.hu/a-ferfi-portrek-es-tortenetek/

A kiállításon a fotók mellett néhány gondolat is olvasható lesz minden egyes interjúalanytól, de ezúttal érdemes nem otthon felejteni az okostelefonokat sem, ugyanis QR kódok használatával lehetőség nyílik a teljes írások helyben történő megismerésére is. 

A megnyitón természetesen jelen lesznek az alkotók, így alkalom nyílik a velük történő személyes beszélgetésekre is, és ha szerencsénk van, jónéhány interjúalanyra is ráismerhetünk majd a vendégek között. 

A Férfi – Portrék és Történetek 2018. október 2-ig lesz megtekinthető a művelődési központban: Érd, Alsó utca 9.

Ők meséltek nekünk őszintén és bátran: 
Hamar Dávid
Dávid Horváth
Laszlo Fazekas
Peter Daroczi-Vegh
Vörös Ákos PrAkash
Maha Magunam
Karosi Roland
Zsolt Vági
Gyuri Simon
Károly Tóth
Bakø Ádám
Baross László 
Kónya Levente József
Trey Shaw
Gabor Kalovits
Imre Bedő
Zsolt Nagy
David Asztalos
Szabó Tamás
Fekete Dávid
Farkas Gábor / Gbr Farkas
Aczél Gergő
Fekete Zoltán
Kőhegyi Gábor
Kiss Zsolt
Inti 
Csorba Norbert
Magyar Bálint Ofisöl Pédzs
Janklovics Péter
Farkas Bence

A júniusi nyárindító buli eszméletlen sikerén felbuzdulva, augusztus végén egy újabb felejthetetlen élményt tartogatunk számotokra!
============================================
★ANIMAL CANNIBALS ★ DESPERADO ★ DJ THOMX ★
2018. agusztus 25. ★ RETRO DREAMS PARTY ÉRD S01.E02.
============================================
Helyszín: Érd, Magyar Földrajzi Múzeum Kertje (2030 Érd, Budai út 4.)

Jegyárak:
Elővételben: 1500 FT
Helyszínen: 1800 FT

@Dress and Face Control!

Érd Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa a szépkorúak részére nyárbúcsúztató LECSÓFŐZŐ VERSENYT ÉS SPORTNAPOT RENDEZ 2018. augusztus 23-án, CSÜTÖRTÖKÖN 9-16 óráig a Felső Parkvárosi Napközis Tábor területén.

 

Várjuk: nyugdíjas klubok, idősotthonok, baráti társaságok jelentkezését.

A részvétel feltételei: 60 év feletti életkor, állandó érdi lakcím.

A nyersanyagot (paprika, paradicsom, hagyma, kenyér) a tüzelőt, tányérokat, evőeszközt az Idősügyi Tanács biztosítja, az egyéb hozzávalók, valamint a bogrács, bográcsállvány, konyhai eszközök, kempingasztal és székek, esetlegesen sörpadok biztosítása a csapatok feladata.

Természetesen várjuk a nem versenyző nyugdíjasokat is, hiszen a lecsót el is kell fogyasztani. Aki nem főz lecsót, sakkozhat, kártyázhat, pingpongozhat.

 

Előzetes jelentkezés alapján a helyszínre autóbusszal történő megközelítést biztosítunk.

A különjárat Érd autóbusz-pályaudvarról indul és az alábbi megállókban lehet majd felszállni:

  • Stop Shop, Széchenyi tér, Gellért utca, Vincellér utca, Bem tér, Favágó utcai napközis tábor

 

A versenyre csak előzetesen lehet nevezni 2018. augusztus 9-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A szurkolók augusztus 16-ig jelentkezhetnek a 06 23/365-490/101-es telefonszámon, jelezve, hogy autóbuszt kívánnak-e igénybe venni.

 

Minden érdeklődőt szeretettel vár Érd Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa.

 

 

 

 

 

Augusztus 20-án délelőtt a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében került sor az érdi Szent István-napi ünnepségre. Ünnepi köszöntőt mondott T. Mészáros András polgármester, kijelentette: “mi magyarok, az a nemzet vagyunk, amely mindig új várat épít a romokra; amely akkor is kiáll az igaza mellett, ha mindenki ellene van, s amely mindig segít, ha bajt lát.” A műsorban fellépett és óriási sikert aratott a Csepel táncegyüttes és a Szirmok Pedagógus Városi Női Kar.  A program végén felszentelték az új kenyeret.

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TISZTELETTEL MEGHÍVJA ÖNT ÉS CSALÁDJÁT SZENT ISTVÁN-NAPI ÜNNEPSÉGÉRE 2018. AUGUSZTUS 20-ÁN 11 ÓRÁRA A MAGYAR FÖLDRAJZI MÚZEUM KERTJÉBE.
 
PROGRAM
 
HIMNUSZ
 
ÜNNEPI BESZÉDET MOND
T. MÉSZÁROS ANDRÁS
POLGÁRMESTER
 
a CSEPEL TÁNCEGYÜTTES MŰSORA
kísér a Tarsoly zenekar
 
KENYÉRSZENTELÉS ÉS – ÁLDÁS
ERDÉLYI TAKÁCS ISTVÁN
REFORMÁTUS LELKÉSZ
HAJDU FERENC
RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNOS
SZABÓ MIHÁLY
GÖRÖG KATOLIKUS PARÓKUS
 
SZÓZAT
 
A MŰSORBAN KÖZREMŰKÖDIK:
A SZIRMOK PEDAGÓGUS VÁROSI NŐI KAR
 
A MEGSZENTELT KENYÉR KÍNÁLÁSA.

Egyfelvonásos képzeletszínházi és interaktív előadás szülőknek és nagyszülőknek

Éles tükör szavakból csiszolva: emberi játszmák női hangokon Janikovszky Éva írásai alapján.
"Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját – adott esetben fél órával ezelőtti – véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról. A fergeteges előadás gyorsan magával ragadja az embert, az elragadtatottság állapotában viszont nehéz színlelni, így a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére." (nézői vélemény)


Az est háziasszonya és moderátora: Gyurkó Szilvia, gyermekjogi szakértő és aktivista, a Hintalovon Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke

Szereplők: Horváth Lili és Láng Annamária

Rendező: Tollár Mónika

 

Pápai János 2011 óta készít sakk-képeslapokat, amelyek nem kerülnek kereskedelmi forgalomba. Ezek száma meghaladja a 450-et. Valamennyi számozott és 50 példányban készül. A sakk-képeslapok témaköre sokoldalú, de jellemző, hogy több, mint 65 év sakkversenyzői anyagából merít. (Forrás: http://www.csukalib.hu/kiki.php)

SAKK-mindörökké címmel ebből a gyűjteményből jelent meg egy könyv, amelynek anyaga adja a kiállítás vázát.

Kiállításmegnyitó: augusztus 24., 18:00

Pápai János tárlata szeptember 21-ig látható a közösségi házban.

Előtéri fotógaléria

Madarat tolláról - Körmendy Zizi fotográfiái

Előtéri kiállítótér

SZÍN-FOLT -Papp Klára kiállítása

"Már gyermekkorom óta szerettem valamiből valamit készíteni, bennem volt a most oly divatos újrahasznosítás vágya. Édesanyám megtanított kötni, horgolni, hímezni, és keresztszemest varrni. Amikor a tv-ben megjelentek már nyugati adások, akkor találtam rá egy olyan műsorra, ahol a kreativitás különböző területeit mutatták be, többek között a patchwork technikát is, amit szájtátva figyeltem. A foltvarrással még közelebbről Tárnokra költözésünk után ismerkedtem meg igazán, amikor tagja lettem az ott működő „Foltoskodók” csoportjának.  A foltvarrás mellett, más területet is szerettem volna kipróbálni így lettem tagja a Százhalombattai Gombolyag Klubnak, ahol a csipketechnikákon kívül, zokniból babákat, állatkákat és különböző figurákat készítettünk, megtanulhattam a papírtechnikával készített képek festését is. Párhuzamosan a Biatorbágyi Foltvarrók csoportjának is tagja lehettem, ahol a foltvarrás olyan fogásait, trükkjeit sajátíthattam el, amit eddig még nem ismertem. Továbbá tagja lettem a Diósdi Foltvarrók csapatának is, ahol személyesen találkozhattam olyan amerikai hölgyekkel, akik a foltvarrás hazájából érkeztek, és akikkel közösen varrhattunk különleges mintákat. Munkáimból 2016-ban a Tárnoki Művelődési Házban önálló, 2017-ben a Budapesti V. kerületi Városházán közös, valamint a fent említett csoportokban szintén közös kiállításon vettem részt. Szeretném, ha ez a kiállítás sokaknak adna erőt ahhoz, hogy merjenek alkotni, hogy a hétköznapi életüket színesebbé tegyék, s így talán még gyermekkori álmaik is valóra válhatnak, mint nekem."

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.