Archívum - dátum szerint: február 2019

A Nyitott Akadémia szervezésében a művelődési központ következő vendége Dr. Kádár Annamária, pszichológus, tréner, aki "Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermek- és felnőttkorban" címmel tart előadást.


Jegyek már kaphatók online, a www.nyitottakademia.hu oldalon és személyesen, a művelődési központ pénztárában.

Pénztári órák:

Hétfő

zárva

Kedd 8.30-16.00
Szerda 8.30-16.00
Csütörtök 12.00-19.00
Péntek zárva

 

* Ünnepi nyitva tartás: A művelődési központ 2018. december 21-tól 2019. január 6-ig ZÁRVA tart. Nyitás: 2019. január 7., hétfő.

SZELLEM A SPÁJZBAN - vígjáték két részben
Topolcsányi Laura

Valahol a kisváros szélén üresen áll egy ház. Látszólag legalábbis…
Mert a falak valójában két öreg szellemet tartanak fogságban: a II. világháborús katonát, akit éppen ebben a házban ért bombatalálat és az öregasszonyt, aki a ház magányos lakójaként hosszú évekig tűrte a bolondos szellem rendetlenkedését… Most ő is átkerült a túlvilágra, de elszakadni éppúgy nem tud a háztól, mint hadviselt szellemtársa…
Fergeteges viszonyukban – a bosszantások és féktelen kergetőzések közepette – valami mégis összekovácsolja őket: rabságuk okát csak együtt képesek megfejteni…
A házba váratlanul új lakók költöznek, majd egy különös látogató is érkezik és egyetlen éjszaka alatt a legmélyebb titkok is kibomlanak…
A szálak a szellemek és az élők síkján párhuzamosan futnak – olykor alaposan összegabalyodnak, s ez az önmagában is komikus helyzet számtalan félreértésre szolgáltat okot, biztosítva egyúttal a néző számára a könnyfakasztó derűt és a rekeszizmok folyamatos igénybevételét…

Rendező: Böhm György – Nádasdy Kálmán- és Jászai Mari-díjas
Díszlet: Darvasi Ilona
Jelmez: Kovács Yvette Alida
Ügyelő, asszisztens: Vass János Pál
Játékmester: Sztárek Andrea

Szereposztás:
Öregasszony – Sztárek Andrea
Katona – Szabó Sipos Barnabás
Lajos – Győri Péter
Ági – Détár Enikő (Magyar Érdemrend lovagkeresztje)
Magda – Nyírő Bea
Vilmos – Nagy Gábor
Szelleműző – Topolcsányi Laura

Az előadás hossza: kb. 150 perc
https://turayidaszinhaz.hu/portfolio/szellem-a-spajzban/
 
A 3 alkalomra szóló bérlet ára 7.500 Ft * MINDEN SZÍNHÁZBÉRLET ELFOGYOTT!
Alkalmi, pótszékre szóló belépőjegy 3.200 Ft

A műsor és időpontváltozás jogát fenntartjuk!

A Szepes Gyula Művelődési Központ tisztelettel meghívja Önt és kedves barátait Szekér Gizi fazekas Örökség és hagyomány című kiállításának megnyitójára

2019. február 15., péntek 18 órára.

A kiállítást megnyitja:
Schéffer Anna, iparművész keramikus, az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság elnöke.

Közreműködnek:
Rozbora Ádám trombita,
Tóth Bence gitár,
valamint Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ Csengettyű Együttese.

Szekér Gizi fél évszázada hajtja a fazekaskorongot, s készíti szebbnél szebb edényeit, kol-lekciója a magyar fazekasság legneme-sebb hagyományait őrzi. Munkái rend-szeresen láthatók kiállításon, szakmai találkozókon, 2016-ban érdikumnak minősítették alkotásait.
A szakmát a magyarszombatfai kerá-migyaárban tanulta ki, makjd amolyan modern kori vándorlóként neves alfödi mesterek műhelyeiben gyarapította tudását, majd koron-gozott számos műhelyben, dolgozott ismert művészek keze alá, közben kialakult saját stílusa is, amely az őrségi fa-zekashagyományokban gyökerezik, amik úgymond a véré-ben vannak, szinte szó szerint is, hiszen nagyapja ismert és elimsert fazekas- és kályhásmester volt. Szekér Gizi az áttört falu kerámiáival lett igazán ismert. Erre a kollekciójára kapta az Élő Népművészet kiállításon a Gránátalma-díj arany fokozatát. Önálló tárlata volt a Szántó Piroska Emlékmúzeumban, a Bu-datétényi Archaica Kerámiastúdióban, az érdi könyvtárban. Rendszeresen részt vesz a Poly–Art Alapítvány kiállításain. Az 1990-es években oktatóként működött közre a Dr. Kresz Mária Alapítvány Fazekasközpont-jának munkájában. Rendszeresen jár különböző alkotótáborokba, találkozókra, például a keceli fazekas találkozóra és kiállításra, ahol a legnagyobb mesterek jönnek össze, s minden évben más a témában kell igazi remekeket alkotni. Mintegy másfél évtizede állandó résztvevője vagyok az Országos Képző- és Ipar-művészeti Társaság alkotótáborának, rendszeresen járt a móri szabadiskola művésztelepére is.
Ezekre az alkalmakra, igyekszik a legjobbat nyújtani, de nem csak a megmutatkozás a fontos számára, – ahogy mondja – mindig tanul is ezeken a találkozókon. És tanít! Tudását szívesen és elkötelezetten adja át a fiataloknak, 18 éve vezeti az Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskola kerámiaszakkörét.

A kiállítás megtekinthető 2019. március 5-ig a művelődési központ előterében.

MICIMACKÓ SZÍNHÁZ 2019. TAVASZ

Előadások :
-hétfőn 10 órakor óvodás
-14 órakor kisiskolás csoportoknak

Jelentkezés a csoportoknak és további információ:
Czinderné Tassi Beáta rendezvényszervezőnél a 06 30/597-8823-as telefonszámon.


Görömbő Kompánia
A magyar néptánc, népzene, népmese hagyományait közös, dramatikus játékban ismertetjük meg gyermekekkel és felnőttekkel, a közönség összetételéhez, hangulatához igazítva, egy komplex műfajú programban, melynek kerete a fantázia és mesevilág. A körülbelül egyórás előadások valójában közös játékok a közönséggel, melyek során kicsik és nagyok aktív szereplőivé válnak a meséknek, és végül egy vidám táncház forgatagát alakítják ki. Gyerekek és felnőttek mulathatnak együtt, a közös játékban feloldódva. S hogy a mesékben fontos szerepet játszó dudát, tekerőt és egyéb zeneszerszámokat megismerjék, a muzsikusok bemutatják hangszereiket a táncok végeztével. Neves alkalmakkor (szüret, Karácsony, farsang, Pünkösd stb.) jelesnapi meséknek, beléjük szőtt népi gyermekjátékoknak lehetnek szereplői, hősei, táncosai, kik a Görömbő Kompániával töltenek egy mesés, táncos, víg órát

MŰSOROK
A mesékről

Javarészt népmesék dramatizált átdolgozásai, melyekbe folyamatosan bevonjuk az egész közönséget. Gyermekek és felnőttek közös játéka segít a gátlások feloldásában, s így a mesék végén, a táncházban már mindenki saját kedvéből járja a csárdást, ugróst vagy a moldvai táncokat. A “táncház” után, a mese végeztével a zenészek megismertetik hangszereiket a közönséggel, s egy közös énekléssel, muzsikálással zárul a program.

https://www.facebook.com/Gorombo.Kompania/

Magyarország legnagyobb modell- és kisautó kereskedői, gyűjtői, felújító bemutatják termékeiket, munkáikat. A rendezvényen a 3-99 éves korig mindenki jól érezheti magát.

Az érdeklődők láthatnak és vásárolhatnak egyedi autó modelleket. 

Mindenkit várunk szeretettel. 

1:64 cars & diorama 

 

* Parkolási lehetőség, büfé biztosított a rendezvényen.

A rendezvény mindenki számára ingyenes.

 

Használt gyermekruhák, játékok cseréje-vására 0-14 éves korig.

Információ és jelentkezés a 06 30/597-8823-as telefonszámon Czinderné Beátánál.

Asztaldíj: 1250 Ft.

A Szepes Gyula Művelődési Központ tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2019. február 8-án, pénteken 18 órára 

DUDÁS KRISZTINA művésztanár 
TESTEMLÉKEK című kiállításának megnyitójára.

A tárlatot megnyitja: FAZEKAS EDINA tervezőgrafikus

A kiállítás megtekinthető: 2019. március 12-ig.
2030 Érd, Alsó utca 9.

DUPLA ELŐADÁS!

Február 4-én 18 órakor és 20 órakor Kiss Ádám és Beliczai Balázs a Szepes Gyula Művelődési Központban!
Vendég: Szabó Balázs Máté

Jegyek kaphatók 3600 Ft-os áron a http://dumaszinhaz.jegy.hu/ticketsearch/city/erd oldalon vagy személyesen a művelődési központban.

Pénztári nyitva tartás: 

Hétfő

zárva

Kedd 8.30-16.00
Szerda 8.30-16.00
Csütörtök 12.00-19.00
Péntek zárva

 

* Ünnepi nyitva tartás: A művelődési központ 2018. december 21-tól 2019. január 6-ig ZÁRVA tart. Nyitás: 2019. január 7., hétfő.

Kamaraterem

Dudás Krisztina - Testemlékek

 

http://dkrrriszta.wixsite.com/artworks

 

Előtéri fotógaléria

Az Al-Dunától a Duna-Deltáig: Dr. Nemes Erzsébet,  a Duna-Art Fotóklub tagjának fényképei

Előtéri kiállítótér

Örökség és Hagyomány - Szekér Gizi fazekas kiállítása

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.