Archívum - dátum szerint: április 2019

A magyar pop-rock zene ikonikus alakjai mostantól nemcsak a lemezborítókról, hanem a Diósdi úti aluljáró falairól néznek ránk. A Live Street Arthoz kapcsolódva négy fiatal művész újraálmodta a piszkos, összefirkált falakat. Az alkotás elkészültét szerda délután egy kis meglepetéssel ünnepelték: a falakon látható előadók számaiból DJ Hanzee játszott válogatást a munkából hazafelé igyekvőknek.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg

 A 2. Érd börzén nem csak plusz termet nyitunk a kiállítóknak... Újdonságokkal, érdekességekkel várunk kicsiket, nagyokat. Custo és felújított kisautókat láthattok, vásárolhattok. Ez alkalommal bőséges Lego választék is lesz. A gyerekek részt vehetnek arcfestésen, csillámtetováláson, lufihajtogatáson. Ismét meglátogatják a börzét a Sárbogárdi RC csoport tagjai és ez alkalommal többen jönnek :-)

Köreinkben tudhatjuk ismét a Közlekedési és Jármű technikai emlékek alapítványát, akikkel ezúttal egy nagyszabású jótékonyságra készülünk. A börze ideje alatt a custom autók árveréséből és aukción árverezett autók befolyó összegéből, hátrányos helyzetű gyerekeket támogatunk. És azt se felejtsük el, hogy a börzén élőben is készítenek a custom csoport tagjai 1-1 ritka és egyedi autót.

A rendezvény látogatása továbbra is ingyenes. szeretettel kicsiket és nagyokat! :-)                                                                                

                                                                                                   A szervezők

A májusi klub témája: Hogyan neveljünk szárnyaló gyermekeket?


Vajon ismerjük-e gyermekeink teljes potenciálját? Mire van szükségük ahhoz, hogy szárnyaljanak? Hogyan lehet mentálisan pozitív, egészséges fejlődést biztosítani gyermekeink számára?

Erről szól egy friss pozitív pszichológiai doktorátusi kutatás, amelyet Angliában is csak most kezdtek el oktatni a nevelőknek, pedagógusoknak, szülőknek. A májusi Anya-baba klubba Paul Pahil brit-indiai pozitív pszichológus, nemzetközi optimalitás coach és az Életerő csoport egyik tagja, Fazekas Dóra optimalitás coach adnak betekintést a "Szárnyalás modelljébe", amely 30 évnyi gyermekekkel, szülőkkel, nevelőkkel, iskolaigazgatókkal való kutatás eredménye.

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének Érdi Kern Péter Kaktuszköre április 27-én és 28-án 10-17 óráig tartja szokásos tavaszváró kiállítását és vásárát, melynek mottója:

Kaktuszok, az Újvilág pozsgás csodái.

 

Az év első kaktuszkiállításán mindenkit szeretettel várunk, a belépés ingyenes!

 

Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Ház, 2030 Érd, Alsó u. 9.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, cipők és szövegMegtanítalak matek érettségizni!
Ebben a 3 órában, úgy oldunk meg feladatokat, hogy azokat a trükköket te bármikor tudd alkalmazni az érettségin is!
Megtanuljuk:
- használni a számológépet és a négyjegyűeket
- megnézzük,milyen funkciók vannak a számológépen, ami hasznos lehet a számodra
- megnézzük, hogyan kell hatékonyan használni a négyjegyűt
- mit hol találsz a négyjegyűben, és mit nem találsz meg benne


Ára: 5.000 Ft
Tanfolyam indulás: min. 7 fő esetén
Jelentkezésnek a tanfolyam díjának kifizetése számít.

 

Nem lehet elég korán kezdeni a rajzolást, festést, barkácsolást. Az "Ecsetelő" foglalkozás ötlete is ebből született, hogy a legkisebbek is kipróbálhassák magukat e téren, mit tudnak ők alkotni és létrehozni kevés eszközből sok kreativitással és még több játékkal.


Várunk minden 1,5-3 évest, aki szeretne a bölcsődei, óvodai élet előtt megismerkedni a festéssel, gyurmázással, ragasztással.

A részvétel ingyenes.

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat és a Szepes Gyula Művelődési Központ alkotói pályázatot hirdet, street art témakörben mindazok számára, akik kedvet és elhivatottságot éreznek a műfajjal kapcsolatban, van mondanivalójuk egyénileg vagy csapatban.

A pályázat témája:
" Minden emlős ezen a bolygón ösztönösen természetes egyensúlyra törekszik a környezetével, kivéve Magukat Embereket. Letelepednek valahová és addig szaporodnak míg fel nem élik mind a természeti erőforrásokat, és azután csak úgy képesek fennmaradni, ha új területeket foglalnak el. Van egy másik organizmus is ezen a bolygón, mely ugyanígy viselkedik. Tudja melyik? A vírus. " (Lásd pályázati felhívás plakát!!!)

Jelentkezés módja, feltételei:
o Jelentkezéskor a megvalósítani kívánt pályamunkáról grafikai tervet kérünk beadni digitális formában vagy papír alapon, legalább A3-as méretben.
o A jelentkezési lap kitöltése kötelező! Letölthető ITT vagy igényelhető e-mailben a lenti címen.
o A jelentkezők egyéniben vagy csapatban nevezhetnek.
o A határidőre beérkezett pályamunkákból, szakmai zsűri által a 10 legjobbnak ítélt alkotást az alkotók Érd központjában, a Főtéren a Live Street Art rendezvény attrakciójaként, egy erre kijelölt falfelületen elkészíthetik. Előreláthatóan 5-6 óra áll majd rendelkezésükre az alkotások elkészítésére, 2019. május 11-én!
Falfelület: hozzávetőlegesen 3 méter széles, 2 méter magas (a 10 döntőbe jutott versenyző számára 10.000 Ft értékben festék hozzájárulást biztosítanak a szervezők)
o Díjazás:
I. helyezett bruttó 150.000 Ft
II. helyezett bruttó 100.000 Ft
III. helyezett bruttó 50.000 Ft

Eredményhirdetés a verseny napján (2019.05.11.) a LIVE STREET ART rendezvényen.

o Nem megengedett az obszcén, nyílt szexuális tartalmú, tiltott önkényuralmi jelképek vagy bármilyen faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai hovatartozást és lelkiismereti szabadságot, személyiségi jogokat sértő képek vagy szavak használata.

o A rendező fenntartja a jogot arra, hogy az esetlegesen jó ízlést sértő, nívótlan, a leadott tervtől, témától eltérő grafikákat azonnali hatállyal töröltesse.

o A pályázó tudomásul veszi, hogy pályaművével – a kivitelezést követően – a pályázat kiírója teljes körűen maga rendelkezik.

o Nevezési díj nincs!

A jelentkezés módja: kitöltött jelentkezési lap és grafikai terv beküldése a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy a Szepes Gyula Művelődési Központ - 2030 Érd, Alsó u. 9. postacímre.

Beadási határidő: 2019. április 21.
Kiértesítés (e-mailben): 2019. április 28-ig.

Április 17-én 18 órakor Aranyosi Péter és Badár Sándor estje a Szepes Gyula Művelődési Központban!

Jegyek 3600 Ft-ért kaphatók a Domi Tours Utazási Irodában (Budai út 24.), a Líra Könyvesboltban (Tesco) és interneten http://dumaszinhaz.jegy.hu/ticketsearch/city/erd honlapon. (A nem dumaszinhaz.jegy.hu-n vásárolt jegyekért kezelési költséget számolhatnak fel!)

A művelődési központban nincs lehetőség jegyet vásárolni!




MICIMACKÓ SZÍNHÁZ 2019. TAVASZ
 
Előadások :
-hétfőn 10 órakor óvodás
-14 órakor kisiskolás csoportoknak
 
Jelentkezés a csoportoknak és további információ:
Czinderné Tassi Beáta rendezvényszervezőnél a 06 30/597-8823-as telefonszámon.
 
A három alkalmas bérlet ára 2.250.- Ft, alkalmi belépőjegy 890 Ft
 
Csurgó zenekar
Több mint 15 éve nap, mint nap gyermekekkel foglalkozunk, remekül beszélünk a nyelvükön, értjük egymást. Szeretjük a gyerekeket, hiszen mindannyian gyakorló családapák vagyunk. Műsorvezetőnk, Krisztián zenepedagógus, így tudatosan, pedagógiai ismeretek birtokában fejleszti a gyermekeket. Magával ragadó személyisége varázslatos világba kalauzolja koncertjeink apró közönségét. Színes zenei palettánkon kreatívan ötvözzük a különböző zenei stílusokat. Hisszük, hogy a gyerekek zenei nevelését nem lehet elég korán kezdeni, így mindig a legnagyobb igényességgel nyúlunk dalainkhoz. Műsorainkban megszólalnak ismert gyerekdalok, énekelt versek, népdalfeldolgozások és természetesen saját dalok. Tapasztalt zenészek vagyunk, a közös zenélés számunkra örömforrás. Egymást inspiráljuk, így közönségünknek mindig a legtöbbet nyújtjuk. Színvonalas zenei kalandot kínálunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

’Lásd meg másképp’
fotópályázat a Szepes Gyula Művelődési Központ szervezésében
mindazok számára, akiket inspirál az utca művészete és kedvet éreznek arra, hogy más szemszögből mutassák be a hétköznapokat.


A pályázat témája:
Minden olyan munkát várunk, ami az utcán történik, extrém, megfog, meghökkent, vagy csak magával ragad a pillanat. Lásd meg a dinamikát, az örömöt, a furcsát vagy légy tanúja egy alkotási folyamatnak! Lásd másképp a városod, lásd másképp az embereket!
#streetarteverywhere #streetart #urbanart #wallart #graffiti #spraypaint #instaartist #abstractart #instaflashmob #actionpainting #actionart #stencil #streetphotography #livestreetarterd

Jelentkezés módja és feltételei:
Jelentkezni maximum 3 darab fotóval lehet, melyeket JPG formátumban kell eljuttatni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre streetart_fotó tárgymegjelöléssel. A jelentkezési lap kitöltése kötelező, amely letölthető ITT vagy igényelhető a megadott e-mail címen. A pályázatra beküldhető képek hosszabbik oldala maximum 1000 pixel lehet. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3500 pixel nagyságú változatával, mert kiállítás esetén ebben a méretben kérjük azokat be.)
A képek elnevezését az alábbi módon kérjük: Vezetéknév_Keresztnév_Képcím.jpg
Nevezési díj nincsen!

Beküldési határidő:
2019. április 14., vasárnap
A határidőre beérkezett fotókat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza.


Kiértesítés e-mailben:
2019. április 18-ig.

A kiállítás 2019. május 10-én, pénteken 18 órakor nyílik az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban, a 3. Live Street Art Fesztivál nyitóeseményeként.

Díjazás:
Kolorádó Fesztivál 2019 - 2 fő részére szóló fesztiválbérlet
Művészetek Völgye 2019 - 5 napos rugalmas bérlet 2 fő részére
Kreativity Kft. digitális nyomda ajándékutalvány 25.000 Ft értékben bármilyen szolgáltatásukra

Nem megengedett az obszcén, nyílt szexuális tartalmú, tiltott önkényuralmi jelképek vagy bármilyen faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai hovatartozást és lelkiismereti szabadságot, személyiségi jogokat sértő képek használata. A rendező fenntartja a jogot arra, hogy az esetlegesen jó ízlést sértő, nívótlan alkotásokat figyelmen kívül hagyja. A pályázó tudomásul veszi, hogy pályaművével – a kivitelezést követően – a pályázat kiírója teljes körűen maga rendelkezik.

A kiállítás megtekinthető június 4-ig. 2030 Érd, Alsó u. 9.

1. oldal / 2

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.