Archívum - dátum szerint: szeptember 2019

MOLNÁR FERENC: A DOKTOR ÚR - vígjáték

Rendezte: Galambos Zoltán és Koltai Róbert
Jelmez: Tercs Vera
Díszlet: Asztalos Adrien

Puzsér - Koltai Róbert
Dr. Sárkány - Pecsenyiczki Balázs
Sárkányné - Gyebnár Csekka
Csató - Oroszi Tamás
Marosiné - Maronka Csilla
Cseresnyés - Szabó Kristóf
Lenke - Placskó Emese
Bertalan - Lipták Péter
Rendőr I. - Kozel Dániel
Rendőr II. - Kaluczky Zsombor
Szobalány - Karaivanov Lilla

A betörő: „Csak azért mondom, mert engem hiába üt pofon, én nem párbajozom. Maga mindennek az oka! Az alkalom szüli a tolvajt! És ön szülte az alkalmat. Ön ennek a betörésnek a nagypapája!”
A nagyszerű védőügyvéd: „Még néhány ily betöréses lopás, és én vagyok Magyarország legnépszerűbb védőügyvédje. Virágot vesz elő. Ezt egy hölgy dobta felém. A diákok meg akartak éljenezni! Egy öreg nő a keblemre akart borulni. Kifogják a lovakat a kocsiból, kifogják a benzint az automobilból, ha nem jöttem volna gyalog.”
A flörtölő feleség: „És ha valaha mégis hűtlen lennék az uramhoz, kíváncsiságból tenném. Az érdekes lehet.”
És a csábító: „Minden valamirevaló, csak egy kicsit finomabb idegzetű hölgy egyszer életében kíváncsi. Mondhatom, életemben már több kíváncsiságot elégítettem ki…”
A kishúg: „De ha megtudják, hogy Bertalannal itt találkoztam, végem van! Én egy züllött nő vagyok!”
A kishúgba szerelmes ügyvédtanonc: „Te, én jogász vagyok, én tanultam büntetőjogot és tudom, mi a bűn! Lopni, csalni, sikkasztani, az bűn. Egy lánnyal csókolózni, az nem bűn.”
Az idős nevelőnő: „Én, kérem, a kötelességemet teljesítem, felügyelek, mikor vizsgára készíti elő Lenke kisasszonyt, ő pedig, kérem, ki sem merem mondani… szóval, én egy percig sem maradok ebben a házban, utóvégre a szegény ember se kutya.”

https://www.korutiszinhaz.hu/content/darab_adoktorur_l.jpg

A 3 alkalomra szóló bérlet ára 7.500 Ft * elfogyott
Alkalmi, pótszékre szóló belépőjegy 3.400 Ft

A műsor és időpontváltozás jogát fenntartjuk!

 * Az esemény időpontja technikai okok miatt szeptember 21-ről 28-ra módosult!

Használt gyermekruhák, játékok cseréje-vására 0-14 éves korig.

Információ és jelentkezés a 06 30/597-8823-as telefonszámon Czinderné Beátánál.

Asztaldíj: 1250 Ft.

 

További időpontok:

október 12.

november 16.

december 7.

 

 

Érd Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa 

tisztelettel meghívja Önt a Szepes Gyula Művelődési Központba

2019. szeptember 26-án és 27-én, 15 órakor

az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségre. 

 

Köszöntőt mond: T. Mészáros András polgármester

A műsorban közreműködik: Mészáros János Elek operaénekes, tenor

 

Az egyéni belépők az érdi nyugdíjasok számára, akik nem valamelyik érdi nyugdíjas klub tagjai korlátozott számban átvehetőek a művelődési központ információján 10-16 óra között.

További információ kérhető Czinderné Tassi Beátától a 06 30/597-8823-as telefonszámon.

Érdi Szenior Akadémia 2019 II. félév

Érd Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa és a Milton Friedman Egyetem (volt Zsigmond Király Egyetem) szervezésében folytatódik az ingyenes képzés 50 év felettieknek.

Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Központ (Érd, Alsó u. 9.)

 

Előadások:

Szeptember 25., szerda 15 óra

Dr. Zelena András

Téma: Az időskori gyász és a veszteségfeldolgozás korszerű módszerei, technikái

 

Október 16., szerda 15 óra

Janzsóné Bolyóczki Éva

Téma: Memóriatréningek időskorban

 

Október 30., szerda 15 óra

Dr. Lux Judit

Téma: Mediáció a családban

 

November 13., szerda 15 óra

Pataky Enikő

Téma: Orvos-beteg kommunikáció az idősek és a szakma szemével

Kamaraterem

FLASHES - Kelemen Gergő fotókiállítása

Biztosan mindenkinek ismerős a helyzet: sötét, füst, tömeg, zaj, villogó fények, fülledt meleg, alkoholszag, gyöngyöző verejték, eufórikus hangulat. Az érzés, mely folyamatosan ott tart, maradni kényszerít. Bármennyire logikusnak is tűnik a menekülés, ennek még inkább a sűrűjébe kell keveredni, el kell viselni, élvezni ezt az állapotot - a maximumra kell járatnunk magunkat, mintha kötelezve lennénk rá. De vajon miért?  Ezt megmagyarázni szinte lehetetlen. Akkor és ott ez valamiért fel sem merül bennünk. Ez a fotósorozat bizonyos zenei események és szubkultúrák sajátos hangulatát próbálja bemutatni, a fotós szemével nézve.

Köztudott, s egyben közhelyes megállapítás, hogy a fotókon látható partyréteg évek óta hatalmas iparágat működtet és tart fenn a "saját szórakoztatására". Valójában az általuk rendszeresen és lelkesen látogatott popkulturális, összművészeti fesztiválok programok minősége, színvonala másodlagos, a részvétel a fontos és nem a JELENLÉT. Ez az intézményesített, legalizált, szükségszerű fogyasztás azonban önmagában CSAPDA: az entertainment és a multiaddikció csodálatos összefonódása!

ÉRDMost

  

 

Előtéri fotógaléria

Duna-Art Fotóklub: Dósa László fényképei

 

Előtéri kiállítótér

A kézműves - Varga Mária Magdolna kézműves munkái

 "Valamikor, hajdanán minden eszköz, amit az ember használt kézműves termék volt, amit az ipari termelés térhódítása szorított háttérbe, s tette ezzel a kézművességet a hagyományőrzés egyik legfontosabb eszközévé. Nem véletlen, hogy, aki ma kézművesnek nevezi és tartja magát népi motívumokhoz és technológiákhoz nyúl vissza.

Varga Mária Magdolna is ilyen kézművesnek vallja magát, aki emellett igen sokoldalú is, hiszen foglalkozik, foglalkozott szövéssel, nemezeléssel, bőrözéssel, s minden olyan technikához konyít – sógyúrmázás, batikolás, gyöngyfűzés, csuhézás –, amelyeket majd’ 40 éves népművelői pályafutása során gyerekekkel és felnőttekkel kipróbált szakkörök és táborok vezetőjeként. Az egyik ilyen alkalom szülte a nagy szerelmet – az egyiket! –, a mackókészítést: az első darab nemezből készült, aztán sorra a többi minden lehetséges anyagból – zsákvászonból, kékfestő anyagból például – csak éppen a klasszikus plüssből nem.  Ettől lettek egyediek és különlegesek ezek a macik. Kitanulta a kosárfonást is, de rá kellett jönnie, hogy az nehéz, férfimunka, így ez csak izgalmas kaland maradt. Hogy aztán jöjjön az újabb szerelem, az igazi a „bőrözés”, ahogy ezt maguk között a kézművesek nevezik. Ebből a nemes anyagból készíti mostanában – 5-6 éve immár – kizárólag kézzel, varrógép nélkül, hagyományos szerszámokkal a szebbnél szebb táskákat, s minden mást az ostortól kezdve a bicskatartón át a tegezig."

 Megtekinthető augusztus 22-től szeptember 24-ig. 

  

 

 

 

Az idei őszi Érd Körbe a Richter Egészségvárossal egybekötve kerül megrendezésre, amely összefonódás apropója az érdi szakrendelő javára történő jótékonysági akció, aminek keretében a 2.000.000 Ft-os alapadományt további adománypontokkal lehet növelni a rendezvényen való részvétellel.
További részletek a Richter Egészségvárosról:
https://egeszsegvaros.hu/index.php/allomasok/erd-2019Az igazán egészségtudatos bringások pedig délután 3-tól pattanhatnak két kerékre és tekerhetnek egyet a megszokott távokon, mindenki kondíciójának megfelelően.
Az Érd Körbéről részletes információk az alábbi linken érhetők el:
https://www.facebook.com/events/2454545231442193/

Hogyan értsük félre a nőket?  

Csányi Sándor vígjátéka

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás.  Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, öröméről.  (Magunk között szólva: inkább nehézségeiről.)
Egyszemélyes vígjáték, nyolc különböző karakter, nyolcvan percben. Csányi Sándor előadásában.

Csányi Sándor Produkció előadása
 
 
Jegyek online vásárolhatók:
 
Helyszíni jegyvásárlásra az előadásra a művelődési központ pénztárában nincs lehetőség!

KRESZ-ismeretfelújító képzés

Az Idősügyi Tanács szervezésében szeptember 18-án 15.00 órakor Tauszkyné Renáta ismeretterjesztő előadásán vehetnek részt az érdeklődők a KRESZ aktuális rendelkezéseiről.

 

Szeretettel várjuk az érdi nyugdíjasokat! A belépés díjtalan.

Időpont: 2019. szeptember 18., szerda 15.00 óra

Várunk szeretettel mindenkit az kedveli, szereti, gyűtji a modell és kisautókat.

Búcsúztatjuk az évet, idén ez az utolsó börze Érden. Újdonságokkal, custom autókkal várunk minden látogatót. ??? Továbbra is velünk tart a Matchboxshop, Közlekedési és Járműtechnikai alapítvány, és Fekete Balázs az RC szépségeivel. ?

Legközelebb jövőre találkozunk!

Az ünnepi köszöntőt követően Szilasi Ildikó antropológus afrikai élménybeszámolóját hallgathatják meg az érdeklődők szoptatás, hordozás és gyermeknevelés témakörben.

További programok: Ringató, babajóga, tornabemutató, csecsemő- és gyermek újraélesztés, elsősegély, tombola, játszószoba, konzultációs lehetőségek, szakmai kiállítók

1. oldal / 2

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.