Archívum - dátum szerint: július 2021

"Francia álom, magyar szenvedély" címmel ad műsort a Duo Brioso formáció az érdi művelődési központban.
 
Bódi Zsófia énekművész és Kerékfy-Horváth Nikolett zongoraművész 2007 óta dolgoznak együtt. Azóta felléptek többek között a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Nádor teremben, a
Károlyi Zongoraszalonban, a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, a Jókai Anna Szalonban és a keszthelyi Festetics kastélyban. 2013-ban indultak a Lyonban megrendezett 9. Nemzetközi Kamaraversenyen (9. Concours International Musique de Chambre), ahol a 10 legjobb versenyző között léptek fel a középdöntőben. Ettől az évtől kezdve koncerteznek Duo Brioso-ként. 2015-ben meghívást kaptak a Franz Schubert und die Musik der Moderne nemzetközi versenyre Grazba.
 
Repertoárjuk a klasszikusoktól (Haydn, Mozart) a romantikus francia, orosz és német dalokon át (Dubois, Debussy, Kjui, Schubert, Mendelssohn, Wolf) a XX. századi és kortárs zenét is magába
foglalja (Sztravinszkij, Prokofjev, Britten, Messiaen, Knussen). Céljuk, hogy közönségbarát, színes, változatos, tematikus műsorokkal bemutassák a dalirodalom kincseit, narrációval,
ismertetéssel közelebb hozva a szerzőket és műveiket a közönséghez.
 
A szeptember 18-i koncert műsora:
Fauré: Après un rêve
Debussy: Nuit d'Étoiles; Fantoches; Pierrot; Clair de lune
Gounod: Rómeó és Júlia - Júlia áriája
Bizet: Carmen - Micaela áriája
Poulenc: Les chemins de l'amour
Delibes: Les filles de Cádix
Liszt: Oh quand je dors; Loreley; O Lieb
Erkel: Bánk bán - Melinda áriája
Kodály: Énekszó - válogatás
Lehár: A víg özvegy - Vilja dal
Kacsóh: János vitéz - A francia királylány dala
 
A koncert a "Köszönjük Magyarország" program keretében valósul meg.

A TÉMA ÚJRA AZ UTCÁN HEVER!

ÉRD - Fő tér
 
13.00-18.00 között

ÉLŐFESTÉS/EXTRÉMSPORT BEMUTATÓK ÉS WORKSHOPOK/KÖZÖSSÉGI FESTÉS ÉS GRAFFITI...
 
19.00 RAP CIRKUSZ
A RAPCIRKUSZ egy egyedülálló, korszakokon és stílusokon átívelő, monumentális produkció, ahol a hiphop szcéna krémje mutatja meg magát nagyzenekaros kísérettel újra hangszerelve kedvenc számaikat. A szeptember 4-i grandiózus all star koncert fellépői: Punnany MC-k, Busa Pista, MC Kemon, SÉF, BetonHofi, Mikee Mykanic és a Hősök. A kísérőzenekar a Nart Orchestra Big Band Meggyes Ádám vezényletével. Négy trombita, három harsona, egy basszusharsona, két alt, két tenor és egy bariton szaxofon, dob, basszusgitár, gitár és billentyű alkotja a kíséretet, miközben Magyarország legmenőbb DJ-i, MC-i és rap ikonjai váltják egymást a színpadon.
Élőfestés 13-18 óra közt, a LIVE STREET ART alkotói pályázatra érkezett munkákból, a zsűri által kiválasztott 10 legjobbat a művészek élőben készítik el a Főtéren.
 
A rendezvény házigazdái:
HANZEE & TINK
 
Interaktív programok 13-18 óra között
 
AIRTRACK SHOW ÉS WORKSHOP – Tomboló tömeg, duplaszaltók, lélegzetelállító páros emelések, rekord létszámú ember-átugrások és a katarzis! A FlipUnitTeam egy világszínvonalú interaktív extrém showműsorban ötvözi a freestyle akrobatika, a parkour és a cheerleading leglátványosabb elemeit egy hatalmas csúcstechnológiás AirTrack légszőnyegen, melyet egész napos interaktív workshop keretében a közönség is kipróbálhat.
 
SLACKLINE BEMUTATÓ ÉS WORKSHOP – Te is találkoztál már a fák között kifeszített, alig pár centiméter vastag, ruganyos kötélen ugráló városi „artistákkal”? Gondoltál már arra, hogy te is megpróbálkoznál ezzel a ma Magyarországon még alig ismert, de világszerte egyre népszerűbb sportággal? Akkor itt a lehetőség! Az egyensúlyt és mozgáskoordinációt mindennél jobban fejlesztő slackline napjaink egyik legkedveltebb interaktív extrém sportja.
 
BMX BEMUTATÓ ÉS WORKSHOP – A zseniális egyensúlyérzékkel megáldott Európa- és világbajnok Flatland BMX csapat tagjainak szédületes bemutatóján szemmel szinte követhetetlen pörgések és tökéletes trükkök szórakoztatják a közönséget, akik közül a vállalkozóbb szelleműeknek most lehetőségük lesz rá, hogy együtt sportoljanak és gyakoroljanak a profikkal.
 
BREAK TÁNC SHOW ÉS WORKHOP – A New York-i utcatáncok fergeteges hangulatát idéző break tánc bemutató tele van bámulatos erőelemekkel és szaltókkal, kreatív táncos koreográfiákkal, a bemutató végén pedig egy rögtönzött táncpárbajjal. A break dance népszerűsége 2019-ben újra szárnyra kapott Magyarországon, mi több ugyanebben az évben olimpiai sportággá is választották, sőt ezen felül (Los Angeles helyett) hazánkban került először megrendezésre az Utcai Sportok Világjátéka (WUG), melynek egyik fő szervezője az idei LSA-n is fellépő csapat.
 
ROLLER ÉS GÖRDESZKÁS WORKSHOP – Gyakorlott és kevésbé rutinos rolleresek és gördeszkások is kipróbálhatják magukat a Főtéren, ahova szponzorált, professzionális rolleresek és gördeszkások érkeznek, akikkel lehetőség lesz egész délután együtt gurulni és tanulni a Mini Skate Parkban.
 
SELFI-PARTY – Pózolj a Selfi-party fotógépe előtt és örökítsd meg magad, akár a barátaiddal együtt egy stílusos és egyedi street art-os háttérrel! A kiváló minőségű fotó nyomtatva azonnal a tied lehet vagy e-mailben is elküldheted magadnak!
 
ÓRIÁS FESTÉKBOMBA FAL – A közös alkotásban résztvevők speciális festékkel megtöltött lufikat dobálnak a falnak, amire a korábban felhelyezett felirat a sok festékbomba után látványos hátteret fog adni a kirajzolódó betűknek köszönhetően.
 
RAJZSZÖG RAJZSULI WORKSHOP – Hátizsák és hozott póló graffitizés, kollázs, kitűző készítés a Rajzszög Rajzsuli kreatív terápiás alkotóműhely és a Pop Art Box csapatával, akikkel megtervezheted és elkészítheted saját street art cuccaidat!
 
18.30 a 2021. évi LIVE STREET ART alkotópályázat díjátadása
 
DJ HANZEE 2003-ban kezdett a lemezjátszók mögött aktívkodni, majd az azt követő évben producerként és remixerként is bemutatkozott. Széles spektrumon dolgozik, de leginkább a basszusorientált muzsikák állnak közel hozzá. DJ-ként eleinte vinylről játszott hip-hop-ot és drum and bass-t, innen egyenes út vezetett a scratch tudományának elmélyüléséhez. Ez olyannyira sikerült, hogy a 2018-as magyar DMC DJ bajnokságon dobogós helyezést ért el. 2019-ben megalapította live-act zenekarát a BROKEN ESSENTIALS-t, triójuk elektronikus alapú, hangszerekkel színezett improvizatív "utazózenét" játszik.
 
TINK a MULATÓ AZTÉKOK és a SLOW VILLAGE hip-hop együttesek tagja, rap előadó, szövegíró/dalszerző, DJ/szelektor A HÁLÓZAT nevű zenei kollektíva alapítója, illetve a SAMPLE TEMPLE radio show egyik adásszerkesztője. Stílusára, ízlésének alakulására nagyban hatott a képzőművészet, a graffiti és a jazz, a Tilos Rádió műsorai, mixei és a 2000-es évek eleji független (hip-hop) zenekiadók megjelenései. 2013 óta aktív főként dalok és kiadványok prezentálása terén. Zenekari munkái mellett két szóló EP-je és egy albuma is megjelent.
 
A rendezvény ingyenes!
Előreláthatólag a hatályos jogszabályoknak megfelelően csak védettségi igazolvánnyal rendelkező, valamit az ő felügyeletük alatt lévő 18. életévét be nem töltött személyek látogathatják!
A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!
 
 

Mindjárt 40 leszel. Mit tudsz felmutatni? Végre közelében vagy a kamaszkori álmaidnak, sok munkával itt egy nagykoncert a Barba Negrában, ami biztosan feltesz a rocktörténeti térképre. Közben meghal a tesód, nála több évet még soha nem éltél le együtt senkivel. És elnézve ezt a mostani csajodat, aki nem tudja mi az a loop, meg a cuvée, nem is lesz még egy ilyen valaki. Persze Sacika jókor ölel, és jókor ordít, ami talán több mint magányosan meghalni álmok és célok nélkül. De nehogy már meghatódjunk önmagunktól, inkább szóljon a rock’n roll és irány a patológia!

A testvérharc és szeretet örök és természetes téma, mindenkinek van hozzá köze. „Hogy van az, hogy két testvér ugyanabban a családban nő fel, ugyanolyan közegben, elvileg ugyanazt a szeretetet és törődést kapják, de mégis nagyon különbözőképpen tud alakulni a sorsuk. Vajon ez pusztán genetikai kérdés-e, hogy valaki mennyire lesz sikeres vagy mennyire csúszik meg az életében?” Ezek a kérdések fogalmazódtak meg Scherer Péter rendezőben és Gyulay Eszter dramaturgban, mikor hozzáláttak a darab előkészítéséhez.
A Testvérest főszereplője Zsolt, a rocker, aki élete legnagyobb dobására készül, amikor hirtelen hírt kap bátyja haláláról. A Barba Negra színpadáról hirtelen a patológia bejárata előtt találja magát, ahol emlékeinek felidézésével ismerhetjük meg a testvérpár történetét.
 
Szereplők:
Katona László
Scherer Péter
Simkó Kati
 
Jelmez: Pirityi Emese
Dramaturg: Gyulay Eszter
Dalszöveg: Molnár Gusztáv
Zene: Katona László és Molnár Gusztáv
Asszisztens: Hodászi Ádám
Rendező: Scherer Péter
 

Időpont: 2021. augusztus 13., 19.30

Helyszín: a Magyar Földrajzi Múzeum kertje (2030 Érd, Budai út 4. - bejárat a Főtér Múzeum sétány felőli kapujánál)
 
Jegyek online elővételben 2900 Ft.- , illetve az előadás napján a helyszínen 3500 Ft.- áron válthatók.
Az elérhető jegyek száma limitált, a jegyek nem helyre szólnak, az ülőhelyeket érkezési sorrendben tudják majd elfoglalni.
 
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.