Archívum - dátum szerint: január 2022
Louise és Alexandre túl vannak már sok mindenen. Louise egy elrontott házasságon, Alexandre, háromgyerekes apaként, épp válófélben.
Kapcsolatuk egyéjszakás kalandnak indult, de másnap együtt reggeliztek Louise lakásán, beszélgettek, majd mikor Alexandre elindult volna, kulcsra zárva találta az ajtót.
 
A darab hat képben meséli el két ember különös egymásra találását, miközben a szerző sok humorral feszeget olyan kérdéseket, mint hogy 50-en túl is van-e boldogság,
hogy találhatunk rá akkor, amikor már több van mögöttünk, mint előttünk, és elérhetjük-e valakivel, aki csak most toppant be az életünkbe?
Meg tudunk még változni, meg kell változnunk, egyáltalán? Assous figurái, mint mindig, most is annyira hétköznapiak, hogy akár a szomszédaink is lehetnének
és talán a darab végére mi is elhisszük nekik, hogy a boldogság egész apró dolgokból fakad és csak rajtunk múlik, hogy ezt észrevegyük.
 
Szereplők:
Louise - Cseke Katinka
Alexandre - Perjés János
 

"Azt szokták mondani, hogy a festészet az önkifejezés eszköze. Óriási közhely ez.

Ugyan van benne valami,de csak akkor, ha tudjuk ki az az Ön, akit ki akarunk fejezni, ha egyáltalán ki akarjuk fejezni.
Szóval ez a mondás csak akkor működik, ha ismerjük magunkat.
De mi van akkor, ha nem? Ha kételyeink vannak? Ki tudom-e fejezni önmagam, ha azt se tudom ki vagyok?

Vagy az is lehet, hogy inkább megfordítom a dolgokat, és így gondolkodok: Ha a festészet az önkifejezés eszköze, akkor, ha elkezdek festeni megismerem magamat.

Ha így nézzük Netti alkotásait, sokkal közelebb jutunk a dolog lényegéhez, hiszen kivettük a képletből az egót. Itt nincs Ön, aki ki akar fejezni.
Sőt, a dolog megfordult: a kifejezés keresi az Én-t.
Mi az, ami én vagyok, és hogy jelenik az meg egy képen?"
(Fazekas Levente Tóth Netti festészetéről)
----------------------------------------------
"KONTEXTUSFÜGGÉS"
Tóth Netti kiállítása
----------------------------------------------
2022.02.26. szombat - 16 óra
----------------------------------------------
Megnyitja: László Bandy, képzőművész
Közreműködik: Kovács Lilla hegedűn, Bálint Ernő gitáron

 

 
A Szepes Gyula Művelődési Központ rajzpályázatot hirdet
az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére 6-18 éves diákoknak.
A pályaművek bemutathatják a szabadságharc eseményeit, történelmi alakjait és azt, hogy mit jelent ma számunkra a szabadság. Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek.
A munkákat A/4-esvagy A/3-as méretben, passzpartú nélkül kérjük beadni. Az alkotások hátoldalán tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját.
Ha iskolán keresztül pályáznak az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét.
Korcsoportok:
6-10, 11-14, 15-18 évesek.
A beadott munkákat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza, mely megtekinthető 2022. március 14-től a művelődési központ kamrateremében.
A előreláthatólag személyes eredményhirdetésre a művelődési központ által szervezett március 14-i rendezvényen kerül sor.
Beadási határidő: 2022. március 8.
személyesen vagy postai úton, a Szepes Gyula Művelődési Központ részére (2030 Érd, Alsó utca 9. - a borítékon kérjük eltüntetni: "Március 15. - rajzpályázat" )
Bővebb információ a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
e-mail címen vagy a 23/365-490 telefonszámon kérhető
Február 9-én 18 órakor Hadházi László önálló estje "Légy férfi!" címmel, a Szepes Gyula Művelődési Központban!
Műsorvezető: Fülöp Viktor
Jegyek 3990 Ft-tól kaphatók a Líra Könyvesboltban (Tesco) és online:
https://dumaszinhaz.jegy.hu/ticketsearch/city/erd
(A nem dumaszinhaz.jegy.hu-n vásárolt jegyekért kezelési költséget számolhatnak fel!)

„Miért halad így a történelem? Hogy az emberiség derűsen váljék meg múltjától.” Így fejeződik be az első számú magyar kultuszfilm, amit az egész ország ismer és szinte minden második mondata szállóigévé vált. Amely kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk. A film egy olyan korszakról, amit sokan átéltek, amiben a naiv, becsületes kisemberek csak sodródtak, és a mai napig nem értik, pontosan mi történt velük. Egyfelől tanulságos és szórakoztató mementója az újkori magyar történelem egyik legnyomasztóbb periódusának, másrészt ettől a történelmi hátterétől megfosztva is érvényes a mondanivalóval bír a naiv, alapvetően jószándékú kisember és az őt kénye-kedve szerint ráncigáló hatalom örök konfliktusáról. A főszerepben két olyan úriember lesz látható, akiknek a hangját mindenki csukott szemmel is ismeri; Kerekes József, Pelikán szerepében és Kautzky Armand, mint Virág elvtárs mutatkozhatnak be a színházlátogató közönségnek.
Pelikán József – Kerekes József
Virág Árpád – Kautzky Armand
Bástya elvtárs – Pecsenyicki Balázs
Valamint: Oroszi Tamás, Malik Édua, Karap Diána, Karaivanov Lilla, Ráhm Dániel, Faragó Ádám, Bence Timur, Bence Artúr, Barki Anna, Barki Zita, Medve József
Rendező: Galambos Zoltán
A látványt és színpadképet három hatalmas TV egészíti ki, mely nagy teret enged a helyszíneknek és a gyors változásoknak. A történet így igazán pörgős lesz, míg a színpadkép igazi kőszínházi élményt nyújt a nézőknek, akik a jól bevált recept alapján -remek történet, jó színészek, szép látvány -igazi szórakoztató színházi estét tudhatnak majd magunkénak.
 
Jegyek igényelhetők a művelődési központ jegypénztárában!
További információ: 06 23 365 490 telefonszámon a 105 melléken kérhető.
 
 
Jelenleg kötelező a maszk viselése az intézményben!
Megértésüket köszönjük, vigyázzunk egymásra!
Amennyiben a jogszabályi környezet, az érvényben lévő közegészségügyi, járványügyi szabályok, rendelkezések változnak, az előadások a megvalósulás időpontjában érvényes jogszabályi előírásoknak megfelelően látogathatók.
Szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.