Érdi Jazz Fesztivál - 2018

Érdi Jazzfesztivál – Jazz & Irodalom

Grecsó Krisztián és László Attila zenés irodalmi estje

  1. szeptember. 4. 18.00

László Attila zeneszerző, gitárművész és Grecsó Krisztián író, költő alkalmi duójának különleges előadásával veszi kezdetét a IV. Érdi Jazzfesztivál. László Attilát, aki Liszt Ferenc- és Érdemes Művész-díjas zeneszerző, a hazai jazzélet kiemelkedő képviselője, igazán ritkán láthatjuk, hallhatjuk ilyen formációban. Grecsó Krisztiántól viszont nem áll messze a zenélés, többféle felállásban állt már ki a közönség elé, nem egyszer gitárjával a kezében. Érdre egy máshol nem hallható előadással készülnek, ahol a két kiváló előadóművész közös zenélését is hallhatjuk majd remélhetőleg.

Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Központ (2030 Érd, Alsó utca 9.)

 

Jazz a könyvtárban

Czirják Csaba trió

  1. szeptember 6. 18.00

Czirják Csaba legújabb formációja 2017 elején alakult, melyben Csaba zenésztársai a 20-as generáció magasan képzett zenészei. Műsorukon a jazz tradíciók tiszteletének jeleként jazz standardeket is hallhatunk, de főbb irányvonalként saját zenéjük kerül előtérbe, ami mélyen táplálkozik a bartóki és népzenei hagyományokból, alkalmanként pedig a fúziósabb hatású jazz-rockos elemek is megjelennek. Az Érdi Jazzfesztiválon meghallgathatunk a tavasszal megjelent legújabb CD-jükről is pár kiváló szerzeményt.

Helyszín: Csuka Zoltán – Zenei Könyvtár (2030 Érd, Alsó utca 27.)

 

Szabadtéri koncert

Hajdu Klára Quartet feat. Fekete-Kovács Kornél

  1. szeptember 7. 19.00

A Hajdu Klára Quartet 2008 elején alakult, mely megújult felállásban 2013-ban jelentette meg első albumát Come with me címmel, rajta saját szerzeményeik mellett kortárs jazz-darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival. A quartet zongoristája 2015 októberétől a kimagaslóan tehetséges Oláh Krisztián lett. A formáció 2015 decemberében mutatta be teltház előtt Plays Standards Dedicated to Chet Baker című lemezét, amellyel a legendás jazz-trombitás emlékének adóznak. A korongon Chet Baker kompozícióit és az általa híressé lett jazz-örökzöldeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével. A szakma „Az év hazai jazz albuma” kategóriában Fonogram-díjra jelölte az albumot 2017 elején. Az esten hallhatunk a Hajdu Klára és Oláh Krisztián 2017-ben megjelent duó albumáról, a Deep in a a Dream-ről is dalokat.

Helyszín: a Magyar Földrajzi Múzeum (2030 Érd, Budai út 4.) kertje – Kocsiszín

Rossz idő esetén a Szepes Gyula Művelődési Központban (2030 Érd, Alsó utca 9.).

 

Szabadtéri koncert

Kiss Attila Quartet feat. Zolbert

  1. szeptember 8. 19.00

A Kiss Attila Band 2008-ban alakult, ezzel egy időben jelentkeztek a Jazzy Dalversenyre is, ahol szép sikerrel szerepeltek, Érdre viszont már egy új formációval érkeznek. A jazz, soul, funky és latin zene elemeit egyaránt felhasználó, dús dallamvilágú, olykor groove-os repertoárjuk a zenekarvezető szerzeményeiből áll. 2016-ban elkészült Don't Give Up című lemezük, jelenleg a következő anyagon dolgoznak, ami várhatóan 2018 őszén jelenik meg, így a fesztiválon már hallhatunk erről a lemezről is dalokat. A quartet vendége Zolbert lesz, aki a smooth jazz legkiemelkedőbb szaxofonosa. 2014-ben a Jazzy Dalverseny fődíjasa lett, 2015-ben jelent meg a One című lemeze, majd 2017-ben az Inside Out, valamint idén a Live című albuma. A billentyűknél a fantasztikus alapokat adni képes, Amerikában végzett Tzumo foglal helyet, őt a ritmusszekcióban Szőke Péter gitáron és Tiba Sándor dobon erősítik. Ebben a formációban Érden debütálnak először.

Helyszín: a Magyar Földrajzi Múzeum (2030 Érd, Budai út 4.) kertje – Kocsiszín

Rossz idő esetén a Szepes Gyula Művelődési Központban (2030 Érd, Alsó utca 9.).

 

Balázs Elemér Group

  1. szeptember 9. 19.00

A Balázs Elemér Group az egyik legnépszerűbb jazz-zenekar Magyarországon, ami nem véletlen, mert sokszínű, egyéni, ritmikus, dallamos zenéjét a jazz-rajongók mellett mindazok lelkesen hallgatják, akik most ismerkednek a jazz-zenével. A BEG-et a nemzetközileg is széles körben elismert jazz-dobos, Balázs Elemér alapította 2000-ben. A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el (Fonogram díj 2005), továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai jazzfesztiválon is. A zenekar magja, zeneszerzője Balázs Elemér dobos és testvére, Balázs József zongorista. Jelenleg Komjáti Áron gitáros, Lakatos Pecek Krisztián bőgős, Czibere József ütőhangszeres és két énekes, Szakonyi Milán és Kiss Flóra szerepel a formációban. Tavasszal megjelent új lemezükről, a Sounds of Diversity-ről is hallhatunk dalokat érdi koncertjükön.

Helyszín: a Magyar Földrajzi Múzeum (2030 Érd, Budai út 4.) kertje – Kocsiszín

Rossz idő esetén a Szepes Gyula Művelődési Központban (2030 Érd, Alsó utca 9.).

 

http://erdijazzfesztival.hu/

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.