Live Street Art - 2021

Alkotói pályázat felhívás

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat és a Szepes Gyula Művelődési Központ alkotói pályázatot hirdet street art témakörben mindazok számára, akik kedvet és elhivatottságot éreznek a műfajjal kapcsolatban, van mondanivalójuk egyénileg vagy csapatban.

A Live Street Art 2021 alkotói pályázat témája:

IZOLÁCIÓ vs. KÖZÖSSÉG
Az ember társas lény. A közösségi lét, civilizációnk alapja. Túlélésünk és felemelkedésünk kulcsa a csoportban való gondolkodás és a hatékony együttműködés képessége. 2020-as világjárvány kirobbanását követő lezárások miatt, emberek százmilliói kényszerültek távol maradni szeretteiktől, társaiktól, barátaiktól. A megszokott közösségi terek bezárta, a legtöbb helyen kijárási korlátozásokat vezettek be. Ez az élethelyzet legtöbbünk számára ismeretlen volt eddig. Újra meg kellett ismerkednünk a magánnyal, bezártsággal és egyedülléttel. 2020 a szorongás éve lett. Te, hogy élted meg – vagy inkább, hogy élted túl ezt az elszigeteltséget?
Mutasd meg egy képben, Te mit gondolsz erről a globális krízisről!


Jelentkezés módja, feltételei:

o Az itt belinkelt jelentkezési lap kitöltése és a grafikai terv beküldése a jelentkezés feltétele! 

o Jelentkezéskor a megvalósítani kívánt pályamunkáról grafikai tervet kérünk beadni digitálisan PDF vagy JPG formátumban, legalább 10 Mb terjedelemben.

o A jelentkezők egyéniben vagy csapatban nevezhetnek.

o A határidőre beérkezett pályamunkákból, szakmai zsűri által a 10 legjobbnak ítélt alkotást az alkotók Érd központjában, a Főtéren a Live Street Art 2021 rendezvény attrakciójaként, egy erre kijelölt falfelületen elkészíthetik. Előreláthatóan 5-6 óra áll majd rendelkezésükre az alkotások elkészítésére 2021. szeptember 4-én.
Falfelület: hozzávetőlegesen 3 méter széles, 2 méter magas (a 10 döntőbe jutott versenyző számára 10.000 Ft értékben festék hozzájárulást biztosítanak a szervezők).


Díjazás:
I. helyezett: bruttó 200.000 Ft
II. helyezett: bruttó 150.000 Ft
III. helyezett: bruttó 100.000 Ft

1995.évi CXVII. törvény 76. §-nak (2) bekezdése szerint („Pénzbeli nyeremény esetén az adót a magánszemélyeknek kiosztandó teljes nyereményösszegből egy tételben kell a kifizetőnek levonnia és befizetnie.”) a pályázati kiírásban feltüntetett bruttó összegek adótartalma a kedvezményezett jogállásától függően változhat!

Eredményhirdetés a verseny napján (2021.09.04.) a LIVE STREET ART rendezvényen. 

o Nem megengedett az obszcén, nyílt szexuális tartalmú, tiltott önkényuralmi jelképek vagy bármilyen faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai hovatartozást és lelkiismereti szabadságot, személyiségi jogokat sértő ábrázolásmód/jelképek vagy szavak használata. 

o A rendező fenntartja a jogot arra, hogy az esetlegesen jó ízlést sértő, nívótlan, a leadott tervtől, témától eltérő grafikákat azonnali hatállyal töröltesse. 

o A pályázó tudomásul veszi, hogy pályaművével – a kivitelezést követően – a pályázat kiírója teljes körűen maga rendelkezik.

o Nevezési díj nincs!

Beadási határidő: 2021. augusztus 10. 
Kiértesítés (e-mailben): 2021. augusztus 16-ig.

 

 

 ******** ******** ******** ******** ********

 

INVITATION FOR CREATIVE APPLICATION

The Goverment of Youth of Érd and the Szepes Gyula Cultural Center announce a creative application of street art to whom, who has fancy and vocation for this type of art, who has something to say individually or as a member of a team.
The theme of the application
ISOLATION VERSUS COMMUNITY

How to apply:
The organizer asks to hand in a sample design of the work in JPG or PDF format (maximum size 10 Mb).
The application form must be completed. 

You can apply individually or in a team.
The 10 best design - choosen by a professional jury from the samples arrived by the deadline –will be painted on a wall in 4th Aug 2021, as an attraction of the Live Street Art. There will be cc. 5-6 hours for painting. The wall is cc. 3 m wide and 2m high.
The organizers allow a 10 000 HUF voucher for paint for the 10 choosen artist.

Award:
1st place: 200 000 HUF (inc.VAT)
2nd place 150 000 HUF (inc. VAT)
3rd place 100 000 HUF (inc.VAT)
The announcment of the results will be hold on the day of the compatitions a part of Live Street Art.

It is prohibited to use obscene, open sex content, forbidden emblems of autocracy or to use any insulting words or pictures of racial, religious, national, ethnic, sexual or political affiliation, of liberty of consience, of privacy rights. 
The organizer reservs all right to delete the works which are different from the handed sample design or theme.
The applicant must note, that after the work is done, the organizer has the full scope of the works.
There is no application fee.

Deadline of hand in: 10th Aug 2021.
You will be notified until 16 Aug 2021 (via email)

 

 

 

 

A TÉMA ÚJRA AZ UTCÁN HEVER!
ÉRD - Fő tér
13.00-18.00 között
ÉLŐFESTÉS/EXTRÉMSPORT BEMUTATÓK ÉS WORKSHOPOK/KÖZÖSSÉGI FESTÉS ÉS GRAFFITI ...
19.00 RAP CIRKUSZ
A RAPCIRKUSZ egy egyedülálló, korszakokon és stílusokon átívelő, monumentális produkció, ahol a hiphop szcéna krémje mutatja meg magát nagyzenekaros kísérettel újra hangszerelve kedvenc számaikat. A szeptember 4-i grandiózus all star koncert fellépői: Punnany MC-k, Busa Pista, MC Kemon, SÉF, BetonHofi, Mikee Mykanic és a Hősök. A kísérőzenekar a Nart Orchestra Big Band Meggyes Ádám vezényletével. Négy trombita, három harsona, egy basszusharsona, két alt, két tenor és egy bariton szaxofon, dob, basszusgitár, gitár és billentyű alkotja a kíséretet, miközben Magyarország legmenőbb DJ-i, MC-i és rap ikonjai váltják egymást a színpadon.
Élőfestés 13-18 óra közt, a LIVE STREET ART alkotói pályázatra érkezett munkákból, a zsűri által kiválasztott 10 legjobbat a művészek élőben készítik el a Főtéren.
A rendezvény házigazdái:
HANZEE & TINK
Interaktív programok 13-18 óra közt
AIRTRACK SHOW ÉS WORKSHOP – Tomboló tömeg, duplaszaltók, lélegzetelállító páros emelések, rekord létszámú ember-átugrások és a katarzis! A FlipUnitTeam egy világszínvonalú interaktív extrém showműsorban ötvözi a freestyle akrobatika, a parkour és a cheerleading leglátványosabb elemeit egy hatalmas csúcstechnológiás AirTrack légszőnyegen, melyet egész napos interaktív workshop keretében a közönség is kipróbálhat.
SLACKLINE BEMUTATÓ ÉS WORKSHOP – Te is találkoztál már a fák között kifeszített, alig pár centiméter vastag, ruganyos kötélen ugráló városi „artistákkal”? Gondoltál már arra, hogy te is megpróbálkoznál ezzel a ma Magyarországon még alig ismert, de világszerte egyre népszerűbb sportággal? Akkor itt a lehetőség! Az egyensúlyt és mozgáskoordinációt mindennél jobban fejlesztő slackline napjaink egyik legkedveltebb interaktív extrém sportja.
BMX BEMUTATÓ ÉS WORKSHOP – A zseniális egyensúlyérzékkel megáldott Európa- és világbajnok Flatland BMX csapat tagjainak szédületes bemutatóján szemmel szinte követhetetlen pörgések és tökéletes trükkök szórakoztatják a közönséget, akik közül a vállalkozóbb szelleműeknek most lehetőségük lesz rá, hogy együtt sportoljanak és gyakoroljanak a profikkal.
BREAK TÁNC SHOW ÉS WORKHOP – A New York-i utcatáncok fergeteges hangulatát idéző break tánc bemutató tele van bámulatos erőelemekkel és szaltókkal, kreatív táncos koreográfiákkal, a bemutató végén pedig egy rögtönzött táncpárbajjal. A break dance népszerűsége 2019-ben újra szárnyra kapott Magyarországon, mi több ugyanebben az évben olimpiai sportággá is választották, sőt ezen felül (Los Angeles helyett) hazánkban került először megrendezésre az Utcai Sportok Világjátéka (WUG), melynek egyik fő szervezője az idei LSA-n is fellépő csapat.
ROLLER ÉS GÖRDESZKÁS WORKSHOP – Gyakorlott és kevésbé rutinos rolleresek és gördeszkások is kipróbálhatják magukat a Főtéren, ahova szponzorált, professzionális rolleresek és gördeszkások érkeznek, akikkel lehetőség lesz egész délután együtt gurulni és tanulni a Mini Skate Parkban.
SELFI-PARTY – Pózolj a Selfi-party fotógépe előtt és örökítsd meg magad, akár a barátaiddal együtt egy stílusos és egyedi street art-os háttérrel! A kiváló minőségű fotó nyomtatva azonnal a tied lehet vagy e-mailben is elküldheted magadnak!
ÓRIÁS FESTÉKBOMBA FAL – A közös alkotásban résztvevők speciális festékkel megtöltött lufikat dobálnak a falnak, amire a korábban felhelyezett felirat a sok festékbomba után látványos hátteret fog adni a kirajzolódó betűknek köszönhetően.
RAJZSZÖG RAJZSULI WORKSHOP – Hátizsák és hozott póló graffitizés, kollázs, kitűző készítés a Rajzszög Rajzsuli kreatív terápiás alkotóműhely és a Pop Art Box csapatával, akikkel megtervezheted és elkészítheted saját street art cuccaidat!
18.30 a 2021. évi LIVE STREET ART alkotópályázat díjátadása
DJ HANZEE 2003-ban kezdett a lemezjátszók mögött aktívkodni, majd az azt követő évben producerként és remixerként is bemutatkozott. Széles spektrumon dolgozik, de leginkább a basszusorientált muzsikák állnak közel hozzá. DJ-ként eleinte vinylről játszott hip-hop-ot és drum and bass-t, innen egyenes út vezetett a scratch tudományának elmélyüléséhez. Ez olyannyira sikerült, hogy a 2018-as magyar DMC DJ bajnokságon dobogós helyezést ért el. 2019-ben megalapította live-act zenekarát a BROKEN ESSENTIALS-t, triójuk elektronikus alapú, hangszerekkel színezett improvizatív "utazózenét" játszik.
TINK a MULATÓ AZTÉKOK és a SLOW VILLAGE hip-hop együttesek tagja, rap előadó, szövegíró/dalszerző, DJ/szelektor A HÁLÓZAT nevű zenei kollektíva alapítója, illetve a SAMPLE TEMPLE radio show egyik adásszerkesztője. Stílusára, ízlésének alakulására nagyban hatott a képzőművészet, a graffiti és a jazz, a Tilos Rádió műsorai, mixei és a 2000-es évek eleji független (hip-hop) zenekiadók megjelenései. 2013 óta aktív főként dalok és kiadványok prezentálása terén. Zenekari munkái mellett két szóló EP-je és egy albuma is megjelent.
A rendezvény ingyenes!
Előreláthatólag a hatályos jogszabályoknak megfelelően csak védettségi igazolvánnyal rendelkező valamit az ő felügyeletük alatt lévő 18. életévét be nem töltött személyek látogathatják!
A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!
 

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.