Live Street Art - 2021

Alkotói pályázat felhívás

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat és a Szepes Gyula Művelődési Központ alkotói pályázatot hirdet street art témakörben mindazok számára, akik kedvet és elhivatottságot éreznek a műfajjal kapcsolatban, van mondanivalójuk egyénileg vagy csapatban.

A Live Street Art 2021 alkotói pályázat témája:

IZOLÁCIÓ vs. KÖZÖSSÉG
Az ember társas lény. A közösségi lét, civilizációnk alapja. Túlélésünk és felemelkedésünk kulcsa a csoportban való gondolkodás és a hatékony együttműködés képessége. 2020-as világjárvány kirobbanását követő lezárások miatt, emberek százmilliói kényszerültek távol maradni szeretteiktől, társaiktól, barátaiktól. A megszokott közösségi terek bezárta, a legtöbb helyen kijárási korlátozásokat vezettek be. Ez az élethelyzet legtöbbünk számára ismeretlen volt eddig. Újra meg kellett ismerkednünk a magánnyal, bezártsággal és egyedülléttel. 2020 a szorongás éve lett. Te, hogy élted meg – vagy inkább, hogy élted túl ezt az elszigeteltséget?
Mutasd meg egy képben, Te mit gondolsz erről a globális krízisről!


Jelentkezés módja, feltételei:

o Az itt belinkelt jelentkezési lap kitöltése és a grafikai terv beküldése a jelentkezés feltétele! 

o Jelentkezéskor a megvalósítani kívánt pályamunkáról grafikai tervet kérünk beadni digitálisan PDF vagy JPG formátumban, legalább 10 Mb terjedelemben.

o A jelentkezők egyéniben vagy csapatban nevezhetnek.

o A határidőre beérkezett pályamunkákból, szakmai zsűri által a 10 legjobbnak ítélt alkotást az alkotók Érd központjában, a Főtéren a Live Street Art 2021 rendezvény attrakciójaként, egy erre kijelölt falfelületen elkészíthetik. Előreláthatóan 5-6 óra áll majd rendelkezésükre az alkotások elkészítésére 2021. szeptember 4-én.
Falfelület: hozzávetőlegesen 3 méter széles, 2 méter magas (a 10 döntőbe jutott versenyző számára 10.000 Ft értékben festék hozzájárulást biztosítanak a szervezők).


Díjazás:
I. helyezett: bruttó 200.000 Ft
II. helyezett: bruttó 150.000 Ft
III. helyezett: bruttó 100.000 Ft

1995.évi CXVII. törvény 76. §-nak (2) bekezdése szerint („Pénzbeli nyeremény esetén az adót a magánszemélyeknek kiosztandó teljes nyereményösszegből egy tételben kell a kifizetőnek levonnia és befizetnie.”) a pályázati kiírásban feltüntetett bruttó összegek adótartalma a kedvezményezett jogállásától függően változhat!

Eredményhirdetés a verseny napján (2021.09.04.) a LIVE STREET ART rendezvényen. 

o Nem megengedett az obszcén, nyílt szexuális tartalmú, tiltott önkényuralmi jelképek vagy bármilyen faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai hovatartozást és lelkiismereti szabadságot, személyiségi jogokat sértő ábrázolásmód/jelképek vagy szavak használata. 

o A rendező fenntartja a jogot arra, hogy az esetlegesen jó ízlést sértő, nívótlan, a leadott tervtől, témától eltérő grafikákat azonnali hatállyal töröltesse. 

o A pályázó tudomásul veszi, hogy pályaművével – a kivitelezést követően – a pályázat kiírója teljes körűen maga rendelkezik.

o Nevezési díj nincs!

Beadási határidő: 2021. augusztus 10. 
Kiértesítés (e-mailben): 2021. augusztus 16-ig.

 

 

 ******** ******** ******** ******** ********

 

INVITATION FOR CREATIVE APPLICATION

The Goverment of Youth of Érd and the Szepes Gyula Cultural Center announce a creative application of street art to whom, who has fancy and vocation for this type of art, who has something to say individually or as a member of a team.
The theme of the application
ISOLATION VERSUS COMMUNITY

How to apply:
The organizer asks to hand in a sample design of the work in JPG or PDF format (maximum size 10 Mb).
The application form must be completed. 

You can apply individually or in a team.
The 10 best design - choosen by a professional jury from the samples arrived by the deadline –will be painted on a wall in 4th Aug 2021, as an attraction of the Live Street Art. There will be cc. 5-6 hours for painting. The wall is cc. 3 m wide and 2m high.
The organizers allow a 10 000 HUF voucher for paint for the 10 choosen artist.

Award:
1st place: 200 000 HUF (inc.VAT)
2nd place 150 000 HUF (inc. VAT)
3rd place 100 000 HUF (inc.VAT)
The announcment of the results will be hold on the day of the compatitions a part of Live Street Art.

It is prohibited to use obscene, open sex content, forbidden emblems of autocracy or to use any insulting words or pictures of racial, religious, national, ethnic, sexual or political affiliation, of liberty of consience, of privacy rights. 
The organizer reservs all right to delete the works which are different from the handed sample design or theme.
The applicant must note, that after the work is done, the organizer has the full scope of the works.
There is no application fee.

Deadline of hand in: 10th Aug 2021.
You will be notified until 16 Aug 2021 (via email)

 

 

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.