Kiállítások

Aktuális kiállítások

Kamaraterem

Absztrakt természet - A Duna-Art Fotóklub csoportos kiállítása

Dósa László / Körmendy Zizi / Fehér Zsuzsa / Szakács Miklós / Nemes Erzsébet

Turista Magazin

  

 

Megtekinthető november 12-ig.

 

Előtéri fotógaléria

MAGYARORSZÁG - Tájak, városok: Fehér Zsuzsa fényképei

 

Megtekinthető október hónapban!

 

Előtéri kiállítótér

Frost Ildikó - Színes álmok selyemből

"Frost Ildikó vagyok. Tanulmányaimat a Könnyűipari Műszaki Főiskola, ruhaipari szakán ruhaipari üzemmérnökként végeztem. Pillanatnyilag alkotok, és jógát oktatok.

1991-ben pár évig Németországban éltem. A selyemfestéssel itt találkoztam először. Egy iparművész műhelyében sajátítottam el a különféle technikákat. Sok-sok kendőt és anyagot festettem azóta. Selyem munkáimat 100% hernyóselyem alapanyagra készítem, speciális gőzzel, vagy hővel fixálható festékekkel dolgozom. Ezért a kész termékek színüket jól megtartják, és moshatóak.

Nagyon szeretem a természetet, és ez a munkáimat is ihleti. Ha elmegyek sétálni, látok egy zöld mezőt fákkal, egy szép színes virágot, akkor beindul a fantáziám. Otthon előveszem a selymeimet, és „festenem kell”. A lágy selyem anyagon szétfolynak a színek, és csodálatos árnyalatok születnek. Ez szerintem olyan, mint egy varázslat. Munkáim egy részét az Ipar-és Kézművészeti Kamara zsűrizte.

Másik nagy szenvedélyem a varrás. Ilyenkor is szívesen használom a selymet. Mindig eszembe jut valami ötlet, és azt megvalósítom. Élvezem a szabadságot, amit a művészet ad, ebben az a jó, hogy ilyenkor mindent szabad. Készítek táskákat, kalapokat, ékszereket is. Ezekhez sokszor mintában, színben harmonizáló kendőt festek. Nagy örömmel töltenek el az alkotásaim, olyanok, mintha a gyermekeim lennének.

Szeretem az újrahasznosítás adta lehetőségeket is, és bátran összekeverem a selyemfestéssel. Ezt a selyem képeimen meg tudom valósítani. Nagyon fontosnak tartom, hogy, mint alkotó felhívjam a figyelmet, arra hogy nem mindig kellenek drága dolgok, hogy valami szépet csináljunk. Manapság a „kidobós világunkban” ezt olyan jó megmutatni, talán mások is tanulnak belőle. Ezért tudatosan készítek sok mindent olyan dolgokból, amit mások kidobnának, ezzel adva új életet nekik."

 

Megtekinthető október 21-ig. 

  

 

 

Közelgő kiállítások

 

Előtéri kiállítótér

Bódi Bernadett Art - Urban sketching és fotórealisztikus állatportrék

Október 22-től november 12-ig.

 

 

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.