Kiállítások

Kamaraterem

Rajzkiállítás az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére

A kiállítás megtekinthető március 29-ig.

 

Előtéri fotógaléria

Szakács Miklós - Prága Éjjel-Nappal c. fotókiállítása

A kiállítás megtekinthető március hónapban.

 

Előtéri kiállítótér

Margittai Adrien - Üvegvarázs c. kiállítása

"Margittai Adrien vagyok, festő. Rajzolgatni már kis gyermekkoromban kezdtem, jelesül első alkotásaim között szerepelt szobám falának kidekorálása. Már akkor is sokat festettem, mesekönyv jeleneteket vetettem papírra, illetve mit is mondok, a falra. Azóta sok-sok év telt el, és szembesülnöm kellett azzal, hogy a szekkó készítés nem az én világom, de a festés, rajzolás, örömmel töltött és tölt el a mai napig is. Kamasz fejjel, mint oly sokan én is tanfolyamokon szereztem meg tudásom egy részét, többek között László Bandy iskolájában tanultam rajzolni, amire azóta is jó szívvel emlékszem vissza. Teltek múltak az évek, és én újra úgy gondoltam helyes lenne még egyszer az iskolapadba ülni, nem restelltem felnőtt fejjel, már túl a szép kerek 40-en megint a be- valamint a kicsengetést várni. Kitartásom, és munkám gyümölcse, egy általános festői diploma kézhezvétele volt, melyet a RING művészeti iskolában szereztem meg jeles osztályzattal. Az iskolás évek alatt belekóstolhattam a festés, rajzolás, szabályainak fontosságába, valamint azok elhagyásának hihetetlen lehetőségeibe. Az a szabadság, amit az alkotás öröme ad mindig átsegített életem problémás helyzetein.

Ezt a szabadságot szeretném Önnel megosztani. Remélem most kiállított üvegképeim elnyerik tetszését, és nézegetése legalább olyan örömmel fogja eltölteni, mint amilyen örömmel készítettem én ezeket az alkotásokat. 

A közelmúltban csatlakoztam a Poly-Art közösségéhez, ahol szeretettel fogadtak, így remélem, más-más alkalmakkor is találkozhatunk majd.

Az elmúlt évek alatt lehetőségem volt megmutatni munkáimat, többek között Érden, a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban (2002), Százhalombattán a BKK-ban (2016), az Ercsi Eötvös Művelődési Ház és Könyvtárban (2016), valamint 2006-ban egy New York-i filmforgatás után, éppen a Szepes Gyula Művelődési Központ adott otthont fotó és grafikai kiállításnak, melyen egy kedves volt Magyar Televíziós kollégával együtt mutattuk be képeinket."

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.https://www.facebook.com/adrien.margittai

A kiállítás megtekinthető február 14 - március 20-ig.

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.