Kiállítások

 

Előtéri fotógaléria

Körmendy Zizi - Madarat tolláról

 

Előtéri kiállítótér

SZÍN-FOLT - Papp Klára kiállítása

"Már gyermekkorom óta szerettem valamiből valamit készíteni, bennem volt a most oly divatos újrahasznosítás vágya. Édesanyám megtanított kötni, horgolni, hímezni, és keresztszemest varrni. Amikor a tv-ben megjelentek már nyugati adások, akkor találtam rá egy olyan műsorra, ahol a kreativitás különböző területeit mutatták be, többek között a patchwork technikát is, amit szájtátva figyeltem. A foltvarrással még közelebbről Tárnokra költözésünk után ismerkedtem meg igazán, amikor tagja lettem az ott működő „Foltoskodók” csoportjának.

A foltvarrás mellett, más területet is szerettem volna kipróbálni így lettem tagja a Százhalombattai Gombolyag Klubnak, ahol a csipketechnikákon kívül, zokniból babákat, állatkákat és különböző figurákat készítettünk, megtanulhattam a papírtechnikával készített képek festését is.
Párhuzamosan a Biatorbágyi Foltvarrók csoportjának is tagja lehettem, ahol a foltvarrás olyan fogásait, trükkjeit sajátíthattam el, amit eddig még nem ismertem. Továbbá tagja lettem a Diósdi Foltvarrók csapatának is, ahol személyesen találkozhattam olyan amerikai hölgyekkel, akik a foltvarrás hazájából érkeztek, és akikkel közösen varrhattunk különleges mintákat.
Munkáimból 2016-ban a Tárnoki Művelődési Házban önálló, 2017-ben a Budapesti V. kerületi Városházán közös, valamint a fent említett csoportokban szintén közös kiállításon vettem részt.
Szeretném, ha ez a kiállítás sokaknak adna erőt ahhoz, hogy merjenek alkotni, hogy a hétköznapi életüket színesebbé tegyék, s így talán még gyermekkori álmaik is valóra válhatnak, mint nekem."

A kiállítás megtekinthető augusztus 8-tól szeptember 4-ig.

  

 

 

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.