Kertbarát Kör

Minden páros pénteken 17 órakor a lakótelepi klubövezetben. (Cím: 2030 Érd, Enikő u. 2.)

Vezeti: Németh Antal

Érdeklődni a 06 30/549-4230-as telefonszámon lehet.

 

Aktuális programok:  

 

Március 6., vasárnap 9:30 és 13:30
Séta a Beliczay-szigeten.
A Kertbarátkör meghívja a kedves érdeklődőket a 10. „Csillagvirág túrára”.
Találkozó a Termál fürdő parkolójában, majd indulás 9:30 és 13:30-kor.
Túravezetők Halász Antal és Süle Zsolt.
Érdeklődni Németh Antalnál a 06 30-549-4230-as telefonszámon lehet.

 

 

Történet:

A Kertbarátkört Vetőné Pásztor Mária kertészmérnök-tanár hívta életre 2001-ben. A célkitűzések között szerepelt: a környezettudatos kertészkedés elősegítése, az egészséges életmód népszerűsítése.

A klub vezetője 2004-től Ács Kata volt, jelenleg Németh Antal irányítja a kertészkedés kedvelőinek csoportját.

A kéthetente ismétlődő foglalkozásokat többnyire kiskerttulajdonosok, gyakorlott szakemberek, és tapasztalatlan, kertjüket szépíteni akaró lakosok látogatják. Tagdíjat nem kell fizetni, és az előadásokon, vetítéseken is ingyenes a részvétel.

A tagok a felmerülő időszerű kérdéseket egymás között megvitatják, tapasztalataikat kicserélik. Ezekre különösen nagy szükség van például a kereskedelemben gyakran változó növényvédő- és talajjavítószer-kínálat miatt. Az ismeretszerzés elmélyítésére a kertbarátok egymás kertjét is meglátogatják.

Különböző témakörökben felkészült szakemberek tartanak színvonalas előadásokat, de alkalmanként a szakkör tagjai is vállalkoznak erre.

Az érdi kertbarátok hagyományosan az őszi Érdi Napok keretében mutatják be munkájuk eredményét, kiállítanak ilyenkor mindenféle különlegességet, óriás karalábét, hatalmas tököt, gyönyörű őszibarackot, piros belű diót, mindent, ami a kertekben terem, mindent, amit ezekből házilag előállítani lehetséges a lekvártól a pálinkáig.

Minden évben pályáznak az önkormányzat által civil szervezeteknek kiírt pályázaton  az „Adventi gyertyagyújtás a Főtéren”című programmal. A Karácsony eljövetelét megelőző várakozás (advent) hagyományos népszokását szeretnénk tovább ápolni. 

A kör tagjai szívesen útnak is indulnak, hogy meglátogassanak egy-egy híres arborétumot, díszkertet vagy egy kertészeti kiállítást.

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.