Szövőszakkör

Szerdánként 15.30-18 óráig a lakótelepi klubövezetben. (Cím: 2030 Érd, Enikő u. 2.)

Vezeti: Tamaskáné Jakab Margit

Érdeklődni a 06 30/213-1209-as telefonszámon lehet.

A Szövőszakkör 1997-ben alakult, a kezdetektől kezdve Tamaskáné Jakab Margit vezeti. Eleinte rajta kívül a csoport tagjai közül senki nem tudott szőni, de a többség hamarosan elsajátította ezt a technikát. Gyorsan jöttek az eredmények is: a csoport munkái láthatók voltak a Pest Megyei  Amatőr Kézpő- és Iparművész Kiállításon. Ettől kezdve rendszeresen vesznek részt rangos bemutatókon, mutatkoznak be önálló kiállításokon.

A szakkör igazi közösséggé vált az évek során, számos olyan darab készült, amely nem egy kéz munkája. Hárman-négyen, néha többen szőnek külön-külön, otthon a saját eszközeiken, majd a részeket összeállítva lesz egy darab belőle. Természetesen mindezt pontos tervezői munka előzi meg, ami figyelembe veszi az alkotók képességeit.

Az elkészült munkákat a sokszínűség jellemzi, a népművészeti motívumok mellett geometrikus min ákat is használnak az alkotók. Ez a változatosság jellemzi az anyaghasználatot is, a tagok kipróbáltak  a lentől a kenderen át a gyapjúig  mindent, s ismerkednek a festési eljárásokkal is.

2013-ban a Szövőműhely és Kézműves Klub 15 éves jubileumi kiállítása került megrendezésre a művelődési ház kamaratermében.

facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.