Hogyan lehet manapság örömteli párkapcsolatban élni?

Vége az eseménynek !

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „HOGYAN LEHET MANAPSÁG ÖRÖMTELI PÁRKAPCSOLATBAN ÉLNI? 2020. MÁRCIUS 14. 15:30 Pünkösti Nóra előadása Parkvárosi Közösségi Ház 2030 Erd, Gépész น. 14.”„És boldogan éltek, amíg meg nem haltak”.

A mesék így érnek véget a Hencidától Boncidáig tartó lakodalom után.

A valóságban azonban pont itt kezdődnek a nehézségek.

Sem a mesékből, sem a filmekből nem tudjuk meg, hogy a nagy egymásra találás után hogyan élik meg a főhősök a mindennapi nehézségeket, tudnak-e szerető társak maradni.

Szüleink példája is egyre kevesebb támpontot nyújt, hogyan is lehetne örömteli, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnünk, mert a világ a feje tetejére állt. Felpörgött. Megváltozott.

Ömlenek ránk az információk, az instant tanácsok a virtuális térből, hogyan lehetnénk boldogok. Mindenki hajszolja, mindenki el akarja érni, valóságos boldogságkultusz alakult ki.

Eluralkodott a párkapcsolatokban is a fogyasztói szemlélet: ha nem működik, lépj tovább, ne légy megalkuvó, egy életed van, megérdemled a boldogságot!

Szerintem is megérdemled!

De biztos jó az, ha csak a rózsaszín ködre koncentrálunk?

Lehet kergetni a nagy hőfokon lángoló szerelmet, mindig váltani, amikor lecseng a csoda, ám az újabb és újabb föld felett repkedések gyors egymásutánja hosszú távon kiégéshez, örömtelenséghez vezet.

Lelki, biológiai felépítésünk nem változott olyan gyorsan, mint a körülöttünk lévő világ: továbbra is alapvető vágyunk maradt a valakihez, valahova tartozás.

Mindannyian szeretetteljes, tartalmas párkapcsolatban szeretnénk élni, amelyben működnek a férfi-női energiák. Létszükségletünk egy biztos háttér, ahova jó tartozni, ahova jó hazamenni.

Tévhit, hogy pusztán a jó párválasztáson múlik a siker, és semmilyen ráhatásunk nincs arra, hogy milyen kapcsolatban, házasságban élünk!

A csecsemőgondozást és gyereknevelést sem ösztönösen próbálod megoldani, mint az oroszlán- vagy kutyaszülő, hanem megtanulod, hogyan tudod ellátni a kisbabád, hogyan nevelhetsz a gyermekedből udvarias, sikeres, kiegyensúlyozott embert.

A párkapcsolatban is fontos, hogy tudatosan légy jelen, megtanuld, hogyan érdemes kezelni a problémákat, kifejezni a szereteted.

Romboló tévhit, hogy az érzelmek és a tudatosság nem férnek meg egymás mellett, mert az mesterkélt, vagy művi dolog!

Ha megértjük egymás lelki működését, akkor tudunk tenni azért, hogy hosszú távon is jól érezzük magunkat, hogy örömteli maradjon a kapcsolatunk!

Bár a társunk önmagában nem képes boldoggá tenni, ha mi nem vagyunk jól, kiegyensúlyozottságunkat mégis erősen befolyásolja az, hogy az elsődleges felnőttkori szeretetkapcsolatunk, a párkapcsolatunk, együttélésünk, házasságunk milyen.

Nem mindegy, hogy valódi társak, szövetségesek vagyunk-e, vagy pusztán egymás mellett élünk, mert ugyanoda szól a lakcímkártyánk.Amit ígérhetek:

– remek szórakozás, sok nevetéssel, aha-élményekkel,

– érdekességek, hasznos tudnivalók a kapcsolódó kutatások világából,

– konkrét, gyakorlati megoldások ahhoz, hogy közelebb kerüljetek és közel is maradjatok egymáshoz, valamint, ha kissé eltávolodtatok, újra közeledni tudjatok.Fogd kézen a párod, gyertek el, ha szeretnétek másképp látni a világot, és benne a kapcsolatotokat!

Szeretettel várlak benneteket!A helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.

Kapunyitás: 15:00-korA férőhelyek függvényében lesz lehetőség a helyszínen is jegyvásárlásra 3000 Ft/fő áron.---

Az előadás egy négyrészes tavaszi párkapcsolati előadás-sorozat önállóan is hasznosítható része a Parkvárosi Közösségi Házban, az Intespar mellett, az M7 érdi lehajtójánál.

Júniusig havi egy alkalommal találkozunk, minden alkalommal más-más témakört járunk körül.A következő időpontok és témakörök:2. előadás: április 18. 15:30- 17:00
Hogyan érdemes veszekedni a párkapcsolatban?

Leginkább természetesen sehogy.
Az előadás a párkapcsolati konfliktuskezelésről szól, hogy békeidőben próbáljunk felkészülni, illetve megérteni egymás lelki működését, valamint a kommunikáció korlátait.

3. előadás: május 16. 15:30-17:00
Hogyan legyünk egymást is szerető szülők?

A legörömtelibb, leginkább várt esemény az életünkben, hogy szülőkké válva igazi család lehessünk végre. Mégis ez a házasság legnehezebb időszaka, amikor a legtöbb válás bekövetkezik, örökre nyomot hagyva a gyerekeink lelkében. Hogyan tudnánk ezt az időszakot szeretetben, örömben megélni, hogy megelőzzük az eltávolodást, a katasztrófát?4. előadás: június 6. 15:30-17:00
Féltékenység, megcsalás, hosszú távon is örömteli szexualitás

Mi az oka a féltékenységnek, mi számít túlzottnak, hogyan lehetne rajta úrrá lenni? Mi a megcsalás, és miért szokott bekövetkezni? Mit tudunk tenni a hűtlenség ellen? Van-e visszaút, ha mégis megtörtént? Ha hűségesek maradunk, mit tehetünk azért, hogy hosszú távon is örömteli maradjon a szexuális életünk?

Esemény napja:

  • 2020 Március 14. (Szombat)
  • 15:30

Esemény helye:


facebook

 

Hírlevél

 

Amennyiben hírlevelet szeretne kapni, kérjük adja meg elérhetőségét.